Hlavní obsah

Jediný kubánský koktejl dokázal opít stovky lidí

Novinky, Markéta Klánská
Havana

Opravdu stačí jediná sklenice populárního koktejlu daiquiri, aby se otupily smysly stovek lidí? Pokud má objem asi 270 litrů, pak zcela určitě. Přesně takový gigantický koktejl tuto sobotu vytvořili kubánští barmani v Havaně. Oslavili tímto způsobem 113. výročí od narození amerického spisovatele Ernsta Hemingwaye a jen tak mimochodem se také zapsali do Guinessovy knihy rekordů.

Na Kubě namíchali největší daiquiri na světě o objemu 270 litrůVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Nápad na vytvoření rekordního koktejlu se zrodil v Hemingwayově oblíbeném baru Old Havana’s Floridita, kde se daiquiri zrodilo.

„Tato událost je ukázkou toho, že Hemingway zůstává v naší paměti, a to i 113 let po jeho narození. Je a bude neustále připomínán,“ řekla pro agenturu Reuters ředitelka Hemingwayova muzea v Havaně Ada Rosa Alfonsová.

Vrcholné barmanské dílo, které mělo podle organizátorů asi 270 litrů, vzniklo díky trpělivé práci deseti barmanů, kteří měli k dispozici deset mixérů.

„Jsme velmi šťastní. Byl to sen, který jsme chtěli proměnit ve skutečnost už více než rok,“ přiznal manažer podniku Andres Aranciba.

Jakmile opojný nápoj z bílého rumu, limetkové šťávy a nadrceného ledu zaplnil asi dvoumetrovou sklenici až po samý okraj, hosté v přeplněném baru pozvedli číše a hromadně si připili.

Reklama

Výběr článků

Načítám