Hlavní obsah

Lidé v podivném obchodě platí dvacet korun za kelímek vody z vodovodu

Novinky, Michaela Cmíralová
New York

V New Yorku nedávno otevřeli obchod, ve kterém se prodává pouze voda z kohoutku. Cena přitom není nijak nízká. Kelímek s natočenou vodou vás vyjde na jeden dolar, tedy zhruba dvacet jedna korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Obchod, ve kterém se prodává jenom voda z vodovoduVideo: Reuters

 
Článek

Spolumajitel obchůdku Adam Ruhf obhajoval svůj neobvyklý podnik tím, že jejich čepovaná voda je lepší: „Naše voda je čistší a zdravější než běžná kohoutková voda. Nemá v sobě žádné stopy chemikálií nebo minerálních příměsí.“

Toho je dosaženo složitým čistícím systémem, který obchod pod názvem "Molecular water café" vlastní. Právě ten přefiltruje městskou vodovodní vodu a zákazníkům zajistí její naprostou čistotu.

„Jde o sedmistupňový filtrační proces, při kterém se voda očistí tak, že v ní zůstanou jenom její základní molekuly,“ vysvětluje Ruhf.

A pro ty, kteří chtějí být obzvlášť zdraví, nabízí kavárna i širokou škálu doplňků, které si lidé mohou do svého pití přimíchat. Každý z doplňků vyjde opět na dolar a můžete si vybrat z nejrůznějších minerálů a vitamínů.

Zakoupit lze i lahve a nádoby na vodu, zákazníkům se ale doporučuje, aby si nosili vlastní nádoby. Majitelé obchůdku tak chtějí bojovat s vysokou spotřebou balené vody, která podle nich škodí životnímu prostředí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám