Hlavní obsah

Odvážlivci se v Praze zlili vodou počasí nepočasí, vyházeli 35 000 balónků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Desítky odvážlivců se v sobotu večer rozhodly dokázat, že ani nepříznivé počasí nemůže zkazit pravou letní zábavu. V pražských Žlutých lázních se dva týmy otužilců utkaly v balónkové bitvě. Během 17 minut po sobě vyházeli přes 35 000 balónků naplněných vodou a vytvořili tak nový český rekord.

V Praze vznikl nový rekord, desítky lidí se zúčastnily balónkové bitvyVideo: Novinky

 
Článek

Skupinu 82 účastníků nezastavilo ani chladné počasí, ani déšť. Kolem půl sedmé večer se většina z nich převlékla do plavek a ve dvou týmech nastoupili proti sobě. Cílem akce bylo překonat rekordy ustanovené v předešlém měsíci v Plzni a Brně.

Pomyslný souboj těchto měst skončil v červnu během dosavadních největších vodních bitev v historii republiky nerozhodně. Plzeň si připsala rekord v počtu účastníků, těch se tehdy do bitvy zapojilo 310. V Brně si zase připsali rekord v počtu vyházených balónků, během bitvy jich spotřebovali 24 524.

Kvůli nepřízni počasí na bitvu v Praze dorazilo méně účastníků, než se původně předpokládalo. I tak se jim ale podařilo předčit Brno a vytvořit nový český rekord v počtu balónků.

„Celkem se tady sešlo 82 lidí, kteří házeli 17 minut a 8 vteřin, a za tu celou dobu vyházeli 35 038 balónků,“ řekl Novinkám komisař Agentury Dobrý den Tomáš Hrábek s tím, že v bitvě zvítězil tým „žlutých“, který vyházel svou vodní munici jako první. Rekord bude v brzké době zapsán do České knihy rekordů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám