Hlavní obsah

U pobřeží Kalifornie surfovaly ve vlnách dvě kozy

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Onofre

Na kalifornských plážích v letních měsících potkáte davy surfařů. Vyrazila si sem i matka s dcerou. To by nebylo nijak překvapivé, pokud by to byli lidé. Obě surfařky byly ale kozy. Na pobřeží je vyvezl jejich majitel, aby se vyřádily ve vlnách.

U pobřeží Kalifornie surfovaly ve vlnách dvě kozy

 
Článek

Pro zaučování svých dvou nováčků si Dan McGregor vybral pláž San Onofre v okrese Orange County. Spojil se tu se dvěma místními surfaři Markem a Debbie Galeovými, se kterými se pustil do výcviku. Obě kozy brzy surfovaly společně na jednom prkně.

“Miluji surfování, a tak mě napadlo, že by ho mohly mít rády i moje kozy,“ vysvětluje McGregor.

Obě kozy, jak starší Goatee, tak její dcera Pismo, si společně vyzkoušely, jaké to je být surfařem minulý týden ve středu. Pobavily tak i ostatní surfaře.

„Bylo to neskutečně srandovní. Ani ve snu by mě nenapadlo, že něco takového někdy uvidím. Myslím, že je to jedna z nejzvláštnějších a zároveň nejúžasnějších věcí, jakou jsem kdy na pláži viděl,“ popisuje své setkání se surfujícími kozami surfař Po Carbal.

Majitel původně Goatee koupil, aby mu na zahradě spásala plevel, kterého se chtěl zbavit. Brzy ji ale začal brát s sebou i na surfařské výlety. Když se v březnu Goatee narodila dcera Pismo, začal McGregor na surf brát i ji. Podle jeho slov jim jde surfování velmi dobře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám