Hlavní obsah

Chlapec se sám naučil na bicí, v sedmi letech válí jako profesionál

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Jaxonu Smithovi z Calgary v Kanadě je pouhých sedm let, přesto už se díky svému talentu prosadil v televizi. Toto úterý vystoupil v americké show NBC Today, aby tam předvedl, jak skvěle hraje na bicí. Nikdo ho to přitom neučil, bicí soupravu ovládl zcela sám. Asi nejlepším dokladem jeho umění je pár měsíců staré video, na kterém předvedl hit „The Pretender“ populární americké rockové kapely Foo Fighters.

BEZ KOMENTÁŘE: Jaxon Smith hraje skladbu The Pretender od kapely Foo Fighters

 
Článek

Sedmiletý Jaxon si prošel opravdu těžkými začátky. Když se narodil, vážil pouze půl kilogramu, první chvíle tak trávil na neonatální jednotce intenzivní péče. Jak ale čas plynul, sílil a zanedlouho se u něj začal projevovat ohromný talent.

„Projevoval se od útlého věku, respektive od Jaxonova prvního roku života. Tehdy si vzal lžičky a k hrůze mé manželky s nimi udělal asi 500 důlků do našeho nového konferenčního stolku. Pomyslel jsem si, co to proboha znamená,“ zavzpomínal Jaxonův otec Kevin Smith.

Ať už to bylo běžné dětské chování nebo ne, jisté je, že rytmus a bicí „nástroje“ nejrůznějšího druhu malému Jaxonovi učarovaly natolik, že už je neopustil.

Talent zřejmě podědil

„Ve dvou letech hrál každé ráno kartáčky o umyvadlo. Na to navázal hrou čínskými hůlkami o gauč. První sestavu jsme mu pořídili, když mu byly tři roky. Zpočátku ji trochu zanedbával, pak se ale sám vypracoval. Nevím, jak se mu to povedlo. Přitom se jen díval na živé koncerty mých oblíbených kapel v televizi,“ vysvětlil otec.

A skutečně, Jaxon neprošel žádnou výukou. Nikoho by ani prý zatím ani neposlechl, poznamenal se smíchem jeho otec. Zdá se tedy, že Jaxon talent podědil. Jeho prarodiče z otcovy strany vyučovali hudbu a jeho matka o rytmu také něco ví, protože byla tanečnice.

U bubnů se cítí skvěle

Na otázku televizní moderátorky, proč si oblíbil zrovna bicí, Jaxon odpověděl: „Nevím, prostě se u toho cítím velmi dobře“.

A co se týče hráčské budoucnosti, podle deníku Daily Telegraph má malý bubeník vcelku jasno: "Chtěl bych asi tak dalších 30 let bubnovat, a pak bych mohl být hokejistou“.

Reklama

Výběr článků

Načítám