Hlavní obsah

Soudce objednal svědkovi při výpovědi panáka

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hannover

Soudce Frank Rosenow z Hannoveru šokoval soudní síň při svém posledním procesu, když slyšení přerušil a nechal si poslat pro dvě lahvičky alkoholu. Ty ale neměl pro sebe, nýbrž pro vyslýchaného Miroslava Waldcheka, jehož se pokusil kamarád zabít nožem. Alkoholik měl při zpovědi tak silné abstinenční příznaky, že nebyl schopen mluvit. Soudce Rosenow mu poručil brandy a po 40 minutách proces obnovil.

Foto: Profimedia.cz

Alkoholik dostal dvě sklenky přímo od soudce. Proces by jinak prý pokračoval jen velmi složitě. Ilustrační foto

Článek

„Myslím, že potřebujete drink,“ pronesl soudce Rosenow k vyslýchanému Waldchekovi, jenž odpověděl: „Myslím, že potřebuju, vaše ctihodnosti.“

Soudce pak nechal poslat pro dvě malé lahvičky brandy Weinbrand, které pod dohledem lékaře Waldchek vypil, a po čtyřiceti minutách pokračoval ve výslechu.

„Jsem vám ohromně vděčný, ctihodnosti,“ začal svůj výslech Waldchek. Obhájce obžalovaného Marcin Raminski však protestoval. „Nemělo by být dovoleno u soudu za státní peníze a během slyšení, aby se podával alkohol. Bude to brzy tak, že se drogově závislému bude podávat heroin při výslechu?“ zlobil se Raminski.

„Nikdo nenařídil, aby svědek alkohol pil… Svědek měl možnost vzít si alkohol ku prospěchu svému i prospěchu soudu,“ odpověděl obhájci Rosenow.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám