Hlavní obsah

Sedmiletá dívka vypadla ze třetího patra, duchapřítomný soused ji chytil

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

V pondělí se v newyorském Brooklynu odehrálo drama. Sedmiletá holčička se vyšplhala na klimatizační jednotku v okně třetího patra a vypadla ven. Naštěstí si jí včas všiml soused, který ji při pádu zachytil. Díky jeho duchapřítomnosti se dívce nic nestalo.

BEZ KOMENTÁŘE: Sedmiletá holčička vypadla ze třetího patra, duchapřítomný soused ji chytilVideo: New York Post

 
Článek

„Jen jsem se modlil, abych ji chytil. Byl jsem přímo pod ní,“ řekl 52letý zachránce Steve St. Bernard, který se živí jako řidič autobusu.

Hrozivou situaci zaznamenal jeden ze sousedů. Na videu je vidět, jak dívka stojí v okně na klimatizační jednotce a najednou padá dolů. Bernard, kterého na místo přilákal křik, už v tu chvíli stál dole s otevřenou náručí.

„Šel jsem tam, abych se ujistil, že kdyby spadla, tak ji chytím. Nejsem hrdina, udělal by to kdokoli. Ovládaly mě běžné instinkty. Doufal jsem jen, že ji nepustím,“ řekl skromně Bernard.

Podle matky Saleemy McCreeové měla její autistická dcera Keyla spát v ložnici pod novou klimatizační jednotkou v okně. Jak ale vypověděli svědci, dívka na klimatizaci vylezla a v okně zpívala a tancovala, zatímco se na ni zespoda dívaly jiné děti. Pak ztratila rovnováhu a spadla.

„Spadla a roztáhla ruce. Hlavou zasáhla křoví, její tělo Steve ale chytil,“ popsal hrozivou situaci devítiletý svědek Jesse Padilla.

Holčička bez zranění a rodina bez obvinění

Dívka jako zázrakem neutrpěla vůbec žádná zranění, pro jistotu ale byla převezena do místní nemocnice, uvedl deník New York Daily News. Ve stejném zdravotním ústavu byl posléze ošetřen i Bernard, který si při chytání Keyly přetrhl šlachu bicepsu na levé ruce.

„Má velmi dobré srdce. Udělal by cokoli pro kohokoli, ať už by šlo o dítě či dospělého,“ uvedla Jessica Alemanová ze sousedství.

Newyorská policie podle televize CBS vyslechla matku i otce dívky, nakonec ale nepadlo žádné obvinění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám