Hlavní obsah

Američan našel po 42 letech v internetové aukci své ukradené auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Před dvaačtyřiceti roky ukradli Robertu Russellovi z Texasu unikátní vůz Austin-Healey 1967. Šanci na to, že by se mu auto dostalo zpět, už vzdal v sedmdesátých letech. Když ale nedávno na internetu procházel aukční portál, svého miláčka uviděl.

Foto: Profimedia.cz

Robert Russell se po 42 letech konečně setkal se svým milovaný autem značky Austin-Healey z roku 1967.

Článek

Identifikační číslo vozu se shodovalo s tím, jež měl na své kupní smlouvě. Kradený vůz nabízel na eBayi dealer z Los Angeles. Ten ho prý koupil od muže, který ho měl od roku 1970. Tedy od roku, kdy ho ukradli dnes 66letému Russellovi.

Foto: Profimedia.cz

Auto Russellovi ukradli v roce 1970, našel ho ale až nyní v internetové aukci.

Losangeleská policie po předložení platné kupní smlouvy rozhodla, že má Russell na své auto právo a umožnila mu, aby si vůz koncem června odvezl do domovského Texasu.

„Skutečnost, že auto stále existuje, je neuvěřitelná. Mohlo být sešrotované nebo vyhozené mezi harampádím,“ uvedl pro regionální deník Dallas Morning News Russell.

„Pořád je pojízdné, jen brzdy nefungují nejlíp. Chystáme se ho tedy vrátit do původní podoby,“ dodal 66letý Američan.

Russell koupil vůz na konci šedesátých let za tehdejší tři tisíce dolarů, dnes má hodnotu asi třiadvaceti tisíc dolarů (480 000 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám