Hlavní obsah

Stal se zázrak, na stromě se objevila Panna Marie, hlasají věřící

Novinky, Markéta Klánská
West New York

Někteří obyvatelé města West New York provolávají, že se na rohu dvou tamních ulic stal zázrak. Na nenápadném stromě se podle nich zjevila Panna Marie. V úterý její údajný obraz našla náhodná kolemjdoucí. Netrvalo dlouho a stovky věřících a zvědavců začaly místo navštěvovat, aby u něj nalezly naději a víru.

Stal se zázrak, na stromě se objevila Panna Marie, hlásají věřícíVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Matku Ježíše Krista má připomínat obrys v kůře stromu. Této spíše fantazijní představě se ale oddalo tolik lidí, že musela zasáhnout policie, která kolem stromu obklopeného svícemi a květinami umístila bariéry.

Obyvatele malého města ve státě New Jersey, které leží jen několik kilometrů od Manhattanu, objev obrysu na kmeni stromu ohromil, protože nápadně připomíná proslulý obraz Panny Marie Guadalupské, patronky a ochránkyně Ameriky. Mnozí tak jsou přesvědčeni, že jde o zázrak.

„Jsem velice citově pohnutá, protože tady vidím skutečnou Pannu Marii Guadalupskou. Jsem plná emocí, ale velmi šťastná. Je to zázrak, který sem do West New Yorku podle mého názoru dorazil, protože tu je mnoho delikventů a dochází tu k mnoha zločinům. Je to tak hrozné, že se tu ani nedá v noci chodit venku,“ uvedla se slzami v očích pro agenturu Reuters Nelly Guerrerová.

„Bydlím tu už mnoho let. Nikdy dřív jsem ten obraz ale neviděla, a přitom tudy stále procházím. Takové věci se nestávají, proto mě to překvapilo a musela jsem říct dalším, ať se sami přesvědčí. Není to lež, ale pravda,“ svěřila se Mary Alnodovarová, která se také přiklání k verzi zázraku.

Výtvor přírody a lidská fantazie

Mnohem střízlivější názor pak má Alfonso Montiel. Podle něj je to pouze produkt přírody, kterému až lidská fantazie a víra dodala konkrétní smysl. „Příroda je neustále v pohybu, což se promítá do kamenů, větví stromů a tak dále. Myslím, že tomu obrysu jen lidé uvěřili. Není to skutečné. Znázorňuje to ale lidskou víru a to, co lidé cítí,“ uvedl Montiel.

Panna Maria Guadalupská

Panna Guadalupská je ikonou, která zobrazuje Pannu Marii. Tento obraz ze 16. století údajně vznikl zázračným způsobem a má tak být dokladem zjevení Panny Marie svatému Juanu Diegovi. V Mexiku a celé Jižní Americe jde o nejvíce uctívaný obraz.

Panna Maria Guadalupská byla dokonce oficiálně prohlášena v roce 1945 za patronku a ochránkyni Ameriky.

Lidská fantazie je opravdu nekonečná, zvláště je-li poháněná vírou. Není proto neobvyklé, že člověk dokáže v čemkoli vidět cokoli, třeba právě Pannu Marii v kmeni stromu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám