Hlavní obsah

Miluji tu bahnitou chuť, říká Američanka, která snědla přes tunu kamení

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bedford

Asi každý máme laskominu, které nedokážeme odolat. Někdo čokoládu, jiný chipsy a ti skromnější se spokojí třeba i s piškoty. Pětačtyřicetilá Teresa Widenerová z USA má také oblíbenou lahůdku, na kterou nedá dopustit. Místo piškotů chroupá kamení.

Matka dvou dětí už více než dvacet let pojídá denně kameny

 
Článek

Američanka si na oblázcích a kamenech pochutnává už 20 let. Za tu dobu jich snědla více než 1360 kilogramů.

Matka dvou dětí tvrdí, že ji jedení kamenů uspokojuje, ale dodává, že od té doby, co se loni vdala za manžela Jima, už pojídá kamení méně.

"Jim mě učinil šťastnou, a tak jsem začala jíst obecně méně. Ale každý má někdy špatný den. A když ho mám já, tak mi z něj odpomůžou opravdu jen kameny," uvedla Američanka žijící v Bedfordu ve státě Virginia.

Miluje bahnitou příchuť

Widenerová, která se živí jako pečovatelka, schraňuje kamení v jedné z kuchyňských poliček. Oblázky k snědku si pečlivě vybírá na romantických procházkách se svým manželem.

"Sbírám ty, které se mi líbí. Mám ráda jejich zemitou chuť, a tak je někdy jen cucám a vychutnávám si tu bahnitou příchuť," uvedla Widenerová, která má nejradši křehké a lámavé kameny. Někdy však využije své speciální kladivo na kameny a rozdrtí si i tvrdší kameny.

"Příbuzná" vlků a želv

"Cítím se lépe, když vím, že mám po ruce nějaké kamení. Utěší mě a pomohou, když jsem naštvaná," dodala Widenerová.

Zvířata, jako například vlci a želvy, někdy jedí kameny, aby si usnadnila trávení. U lidí je však podobný návyk značně ojedinělý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám