Hlavní obsah

Ztracená fenka se v Praze našla po osmi letech, svou majitelku nepoznala

– Praha
Právo, Stáňa Seďová

Městští strážníci, kteří v pátek nalezli fenku hnědého labradora, ani netušili, jaký příběh má tento pejsek za sebou. Osm let po ní její původní majitelka bezúspěšně pátrala. Zraněnou na dálnici ji tehdy našla jiná žena, které se znovu ztratila.

Foto: Městská policie HMP

Původní majitelka nakonec přenechala Sáru ženě, která ji zachránila z dálnice před 8 lety.

Článek

Když strážníci načetli informace z čipu zaběhnuté fenky, na kterou je upozornila žena, která si jí všimla v Přecechtělově ulici v Praze 5, zjistili, že se ztratila už před osmi lety. Zavolali proto překvapené majitelce, která se pro ni ihned vydala do útulku.

„Rok jsme po ní pátrali velmi intenzivně. Zaplatili jsme i spoty v rádiích. Ale nic. Takže jsme si poté pořídili jiného pejska,“ vzpomíná majitelka labradorky Feny, která se jí zaběhla, když jí bylo 2,5 roku.

Když jsem viděla, jak na novou paničku reaguje, jak šťastně ji vítá, věděla jsem, že tím nejlepším, co pro ni teď můžu udělat, je nechat ji v jejím novém domově.
původní majitelka Feny

Když si paní Marie pro Feny přijela, šťastné shledání po letech se nekonalo. „Vůbec mě nepoznala. Volala jsem na ni, ale ona nereagovala, takže jsem si říkala, že už věkem asi ohluchla,“ popsala Právu paní Marie.

Ale v tu chvíli přišla další změna. Podle záznamů v útulku, byla totiž ještě nahlášena čerstvě ztracená fena labradora. Strážníci proto kontaktovali další ženu, jejíž příchod u ztraceného pejska vyvolal typické burácivé nadšení.

„Nová majitelka fenky uvedla, že ji před několika lety nalezla zraněnou na dálnici. Odvezla ji k ošetření a po operaci zraněné nohy si ji vzala jako nalezence do péče. Ženy se následně dohodly, že původní majitelka pejska přenechá v péči nálezkyni,“ popsala šťastné rozuzlení mluvčí pražské městské policie Jana Přikrylová.

„Byla jsem připravená si vzít Feny, která nyní slyší na jméno Sára, domů. I když jsem měla obavy, jak by se snášela s našimi novými psy. Ale když jsem viděla, jak na novou paničku reaguje, jak šťastně ji vítá, věděla jsem, že tím nejlepším, co pro ni teď můžu udělat, je nechat ji v jejím novém domově. Zvlášť když je tam o ni tak dobře postaráno,“ dodala původní panička, která se se ztrátou svého psa za osm let již vyrovnala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám