Hlavní obsah

Meteorit zanechal na nebi u Perthu impozantní záři

Novinky, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Perth

Koncem minulého týdne spadl do oceánu v blízkosti australského Perthu meteorit. Při západu slunce vytvořil na nebi dlouhou zářící stopu, jejíž pozůstatky byly k vidění i druhý den, jedná se tedy o velmi vzácný úkaz.

Meteorit připravil působivé zářící představení na noční obloze

 
Článek

Meteorit se vnořil do vod oceánu u pobřeží západní Austrálie. Samotného letícího objektu si pravděpodobně nikdo nevšiml. Místní tisk okamžitě začal spekulovat, co mohlo způsobit tak jasně zářící „pruh“ na podvečerní obloze.

Zářící stopy způsobené pádem meteoritu totiž mizí během několika málo minut, někdy i vteřin. Tato záře byla ale jasně vidět dlouhých dvacet minut a její „zbytky“ byly k vidění i druhý den.

Podle místních obyvatel šlo o meteorit, mluvčí Úřadu pro meteorologii tuto domněnku potvrdit nemohl, jejich radar žádný letící objekt nezaznamenal. Pravděpodobně to bylo způsobeno vysokou rychlostí, kterou meteorit letěl.

Do atmosféry naší planety vlétnou ročně stovky meteoritů, jen hrstka z nich ovšem dopadne na zemský povrch.

Před téměř půl rokem probudila obyvatele amerického Cherokee, Spartanburgu a Greenvillu hlasitá rána a mohutný záblesk. Někteří z nich celý výjev natočili na kameru, i v tomto případě se jednalo o pád meteoritu.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila letící meteor

Reklama

Výběr článků

Načítám