Hlavní obsah

Rodiče nechali plavat pětiletou dceru v moři mezi žraloky

Novinky, Zuzana Křesťanová
Bahamy

David a Elana Barnesovi z Connecticutu byli na dovolené na Bahamách se svou pětiletou dcerou Anaiou. Chtěli jí dopřát trochu dobrodružství, tak ji přihlásili na plavání mezi žraloky a pořídili z toho videozáznam. Poté, co ho umístili na internet, vyvolal řadu rozporuplných reakcí, informoval server listu Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Pětiletá holčička plavala v moři se žraloky

 
Článek

Z adrenalinového potápění malé holčičky, do kterého by nešla ani spousta mnohem starších lidí, vzniklo devítiminutové video. Na něm je vidět, jak dívka šnorchluje pod dohledem instruktora spolu se skupinkou dospělých mezi vouskatými, citronovými a útesovými žraloky.

„Život je příliš krátký na to, abychom se nudili,“ uvedla na svou obhajobu dívčina matka v pořadu Good Morning America (GMA) poté, co se na ní snesla vlna kritiky. Někteří totiž považují plavání její dcery mezi žraloky za hazardní a nebezpečné. Jiní zase na druhou stranu oceňují, že rodiče dítěti dopřáli tento vzrušující zážitek. Žralok vouskatý a citronový je přitom obecně mírný a není agresivní vůči lidem. Žralok útesový už ale pro člověka znamená větší hrozbu.

„Riskantně hazardovat s životem dítěte, to je něco, co ukazuje na totální nedostatek zdravého rozumu,“ napsal jeden z uživatelů k videu. „Máte větší šanci, že vás napadne váš pes, zasáhne blesk nebo se během cesty do práce dostanete do dopravní nehody, než že by vás napadl některý z těchto žraloků,“ píše jiný.

Podobně smýšlí i Anaiin otec. „Je mnoho rizik, která musíme v životě vyhodnocovat každý den. Mě mnohem více znepokojuje, že nemají zapnuté pásy ve školním autobuse,“ uvedl David Barnes v GMA.

Před samotnou akcí je na záznamu také vidět, jak zaměstnanec společnosti na zážitkovou turistiku nejdřív žraloky krmí. „Jsou hladoví, musíš počkat, než budou plní,“ vysvětluje tam Barnesová své dceři. Anaiu přihlásila rovněž na základě toho, že během 20 let, kdy firma tuto atrakci provozuje, nebyl nikdo žraloky napaden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám