Hlavní obsah

Auto v plné rychlosti čelně narazilo do domu. Zastavil ho kovový trezor

Novinky, Zuzana Křesťanová
Tipton

Řidič, který ztratil kontrolu nad svým vozem, s ním v úterý vyjel ze silnice a v 65-kilometrové rychlosti čelně naboural do domu v britském Tiptonu. Dvoutunový minivan prorazil zeď a vjel přímo do recepce tamní firmy. Jako zázrakem nebyl nikdo zraněn. Řidič vyvázl jen s drobnými poraněními, informoval server thesun.co.uk.

BEZ KOMENTÁŘE: Auto se 65ti kilometrovou rychlostí probouralo přes zeď do přijímací recepce firmy

 
Článek

Bezpečnostní kamery zaznamenaly, jak minivan projel zdí do sídla firmy na pokovování. Řidič zkolaboval za volantem a se svým vozem se zastavil až v přijímací hale. „Máme v budově pětitunový kovový trezor a vypadá to, že ten ho zastavil,“ popsal syn majitele společnosti Tom Stoke.

Jen chvíli před nehodou stál jeho otec, devětapadesátiletý Dene Stoke, v recepci s klientem, pak mu zavolal jeho syn.

„Mluvil jsem s ním déle, než obvykle. Jsem šťastný, že to tak bylo, protože jinak by byl zpátky v recepci. A nebudu myslet na to, co by se stalo, kdyby tam seděl na sedačce,“ dodal majitelův syn.

Rekonstrukce za 800 000 korun

O vlásek také unikla žena, která šla ani ne půl minuty před nehodou po chodníku. „Podle prvotního šetření se domníváme, že řidiče postihly před kolizí zdravotní problémy,“ uvedla mluvčí westmidlandské policie.

Stokeovi jsou samozřejmě rádi, že se nakonec nikomu nic nestalo. Ale jako naschvál nechali minulý měsíc celou recepci zrekonstruovat. Renovace je přišla v přepočtu na necelých 800 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám