Hlavní obsah

Vedle letadla se proletěl muž s motorovými křídly

– Lucern
Novinky, Zuzana Křesťanová

Netradiční pohled se naskytl pasažérům osobního letadla při přeletu nad švýcarským jezerem Lucern. Adrenalinový nadšenec Yves Rossy, známý jako Jetman, vyskočil z vrtulníku s raketou na zádech a s jejich letounem letěl sedm minut ve formaci, informoval server dailymail.co.uk.

BEZ KOMENTÁŘE: Švýcar s motorovými křídly na zádech letěl ve formaci s osobním letadlem

 
Článek

Třiapadesátiletý Švýcar už má za sebou řadu životu nebezpečných kousků, minulý pátek to bylo ale poprvé, co letěl vedle osobního letadla. K tomu mu pomáhala jeho speciální čtyřmotorová křídla.

Bývalý pilot švýcarského letectva i národních aerolinek letěl bok po boku s historickým letounem Douglas DC-3 z roku 1940 ve výšce 1,3 kilometru. Při tom dosáhl rychlosti přes 205 kilometrů v hodině. Poté, co mu došlo palivo, bezpečně přistál pomocí padáku na letišti Buochs.

Jeho na zakázku vyrobený letecký přístroj váží 55 kilogramů, křídla mají rozpětí dva metry. Už s ním přeletěl například v roce 2002 přes švýcarské Alpy.

Formace s větroni

BEZ KOMENTÁŘE: Pět mužů v létajícím obleku vytvořilo formace se dvěma větroni

Již dříve letos se o podobný kousek pokusil také tým pěti parašutistů. Ti zase vytvořili nad Rakouskem, ve výšce 4000 metrů, formace se dvěma větroni. V létajícím obleku s křídly, ale ne motorovými, dosáhli rychlosti 180 kilometrů v hodině.

Reklama

Výběr článků

Načítám