Hlavní obsah

Řidič tankoval a přitom zkoušel zapalovač, plameny ho překvapily

Novinky, Markéta Klánská
Melbourne

Benzín a oheň zkrátka nejdou dohromady a každý to musí bezpodmínečně vědět. Přesto se zdá, že s tímto základním pravidlem nejsou všichni dobře obeznámeni. Jeden Australan minulý týden u čerpací stanice na předměstí Melbourne bral benzín a ve stejnou chvíli zkoušel svůj zapalovač. Plameny se objevily téměř okamžitě.

BEZ KOMENTÁŘE: Co se stane, když na benzínové pumpě škrtnete zapalovačem?

 
Článek

Řidič, který incident způsobil, zpanikařil a utekl od ohně pryč, místo aby se ho snažil uhasit. Plameny šlehající od nádrže auta a posléze od čerpací hadice ale naštěstí zpozoroval Hussei Zaini, který rychle zasáhl. Mezitím duchapřítomný pracovník stanice uzavřel pumpu.

„Myslela jsem, že je obecně známo, že by nikdo neměl zapalovat oheň u benzínové pumpy. Jak může někdo něco takového udělat, je mimo mé chápání,“ uvedla pro australskou televizi Seven News Suzy Eidová z obsluhy stanice, která v době incidentu neměla službu.

„Neohrozil pouze sebe, ale také všechny kolem. Navíc mohl způsobit mnoho vážných škod,“ dodala Eidová, která doktora Zainiho označila za hrdinu, že dokázal v situaci pohotově zareagovat.

Stačilo málo a došlo k tragédii

Chování Zainiho ocenil také zástupce vedoucího hasičského oddělení Robert Taylor: „Myslím, že prokázal úžasnou duchapřítomnost. Odhadl nebezpečnost situace. Jeho hrdinství by mělo jít příkladem“.

Taylor dále uvedl, že by to měla být lekce pro všechny vzhledem k tomu, že stačilo opravdu málo a mohlo dojít k tragédii. Situace mohla být výrazně horší, kdyby na betonovou podlahu vystříklo více benzínu.

„Zaini měl velké štěstí, že při něm stáli bohové. Kdyby toho benzínu bylo jen trochu více než pouhé cáknutí, oheň by proti němu mohl vyšlehnout,“ dodal Taylor, který pravděpodobně narážel na fakt, že se benzín jinak nedá hasit vodou, protože na vodě plave.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám