Hlavní obsah

Záhadný objekt na dně Baltu blokuje elektroniku

Novinky, pst

Záhadný objekt na dně Baltu se s dalším zkoumáním potápěčské expedice Ocean X stal ještě tajemnějším. V okruhu 200 metrů kolem objektu, který leží v hloubce 85 metrů, totiž dochází k výpadkům elektroniky.

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z poslední expedice zkoumající UFO v Baltu

 
Článek

"Cokoli, co funguje na elektřinu, včetně satelitních telefonů, přestává fungovat," citoval kanál NDTV profesionálního potápěče Stefana Hogerborna, který je členem expedice Ocean X, která záhadný objekt o průměru 60 metrů zkoumá. Potápěčům pořádně nefungují kamery, přesto několik neostrých snímků pořídili. Nefunkční elektronika se vzpamatuje znovu vně dvousetmetrového okruhu.

Po prvním ponoru a odebrání vzorků v první polovině června potápěči zjistili, že objekt vystupuje několik metrů z mořského dna a svým oblým profilem připomíná houbu. Materiál na povrchu připomíná pískovec. K objektu navíc vede viditelná 300 metrová dráha, která připomíná přistávací plochu, nebo brzdnou stopu.

Další potápěč Peter Lindberg se svěřil, že sám patřil ke skeptikům, který očekával nález kamene, či podivně erozí ohlazeného útesu. To, co viděl na vlastní oči, ho zaskočilo.

"Jsem si na sto procent jistý, že jsme našli něco velmi, velmi jedinečného," říká opatrně další člen výpravy Dennis Åsberg a dodává: "A pokud to není asteroid, sopka, nebo základna ponorek z dob studené války, pak je to UFO..."

Objekt byl nalezen loni v květnu, ale nálezcům chyběly prostředky na jeho prozkoumání. Uveřejnění sonarového snímku vyvolalo vlnu spekulací, že jde o havarovaný modul mimozemské civilizace, o tajnou nacistickou základnu či nějaké obřadní obětiště pravěké civilizace.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám