Hlavní obsah

Slovák si lehl na vršek dopravní značky, stal se regionálním mistrem v plankingu

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček

V oboru zvláštní zábavy tzv. plankingu byl na Slovensku vyhlášený za nejlepšího Igor Pavličko ze Štrby, který na fotografii leží na dopravní značce označující začátek obce. O výsledku neoficiální soutěže v plankingu informoval v úterý server tvnoviny.sk.

Foto: repro Facebook

Igor Pavličko se stal vítězem neoficiální slovenské soutěže v plankingu, když si lehl na dopravní značku.

Článek

První planking má na svědomí kanadský komik Tom Green a jeho první záběry na hudební stanici MTV se objevily v roce 1994.

Podstatou plankingu je fotografování se na netradičním místě a v předepsané poloze, kterou musí každý planker zaujmout. Jedná se o člověka ležícího na břiše s tváří k zemi a rukama u těla. Čím extremnější místo si provozovatel vybere, tím je planking cennější a zajímavější. Fotografie je následně umístěna na internetu.

Palnking, jehož název je odvozen z anglického výrazu pro prkno, se stal celosvětovým hitem. Na sociálních sítích se zaregistrovaly tisíce příznivců této svérázné zábavy a na internetu kolují stovky fotografií.

Záliba si vyžádala také oběť, když dvacetiletý Australan přišel v roce 2011 o život při předvádění nebezpečné disciplíny na balkonu hotelu. Pád ze sedmého podlaží nepřežil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám