Hlavní obsah

Mladík po rozchodu věnoval zájezd za 30 tisíc oběti brutálního útoku

– Nottingham
Novinky, Markéta Klánská

Dvaadvacetiletý Tommy Frankenburg se počátkem května proslavil, když po rozchodu s přítelkyní nabídl na internetu dovolenou na Maltě v hodnotě 1000 liber (31 400 korun) zcela zdarma tomu, kdo si ji opravdu zaslouží. Jak slíbil, tak učinil a vybral ze stovek zájemců toho, kterému podle něj dovolená nejvíc prospěje.

Mladík po rozchodu s dívkou si už vybral, kdo místo nich pojede na dovolenou

 
Článek

„Vybíral jsem z mnoha odpovědí od lidí, kteří si tím týdenním zájezdem chtěli spravit manželství, stejně jako od lidí, kteří chtěli ještě na poslední dovolenou, než zemřou. Objevilo se ale i několik návrhů od těch, kterým jsem se zalíbil,“ přiznal Frankenburg, který žije v Nottinghamu.

„Užil jsem si tím úžasné chvíle. Vůbec nešlo o mě. Zkrátka jsem daroval dovolenou, protože by jinak propadla,“ dodal Frankenburg.

Brit se zlomeným srdcem chce darovat svou dovolenou v hodnotě 30 tisíc

Mladému Britovi se ozvalo na 2000 lidí, ze kterých si nakonec vybral 39letého Stuarta Flynna, jehož příběh ho zaujal. Tento vědec se stal v loňském roce obětí útoku mladého páru a skončil na jednotce intenzivní péče. Dokonce na čas upadl do kómatu a v rámci zotavování se musel opět učit chodit, mluvit i jíst.

Email Tommymu poslala Stuartova 39letá žena Dawn v naději, že by podobné rozptýlení mohlo jejímu manželovi, který dosud není zcela zdráv, pomoct v rehabilitaci.

„Vybral jsem Stuarta a Dawn, protože mi jejich příběh přišel neuvěřitelný. Co mě ale zaujalo úplně nejvíc, je jejich pozitivní přístup k životu,“ vysvětlil své rozhodnutí Tommy, který rozjel další charitativní projekt, jehož prostřednictvím by rád daroval dovolenou i dalším z adeptů, kteří si ji zaslouží.

Hlavní je uzdravení

„Byli jsme nadšení. Nikdy jsme na Maltě nebyli a vypadá to úchvatně. Některé z aktivit jako třeba potápění by mohly Stuartovi pomoct v zotavování, hlavně se chceme ale bavit,“ uvedla Flynnová, která se musela vzdát práce učitelky, aby se mohla o svého manžela starat.

„Sedíte u postele a nemáte sebemenší tušení, co přinese budoucnost. Nechceme si kazit život myšlenkami na ty zločince. Udělali, co udělali, a byli za to potrestáni vězením. Zaměřujeme se hlavně na Stuartovo zotavení,“ dodala Flynnová.

Ani Frankenburg ale podle deníku Daily Mail nepřišel na základě velkorysého gesta zkrátka. Maltská vláda ve spolupráci s turistickým průmyslem mu nabídla plně hrazený výlet pro dvě osoby.

Reklama

Výběr článků

Načítám