Hlavní obsah

Ruský řidič přiměl policisty k připoutání se a odložení telefonu za volantem

Novinky, Jakub Kynčl

Něco takového se může stát jenom v Rusku, napadne asi většinu čtenářů poté, co spatří video, které baví celý svět. Neznámý řidič se rozhodl přimět policisty k dodržování silničních pravidel a překvapivě se mu to i podařilo.

Muž vynadal policistům, že nemají pásy a že řidič telefonuje za volantem

 
Článek

Video spatřilo světlo světa 12. června, kdy jej zveřejnil web redhotrussia.com. Na záběrech je vidět, jak řidič přiměje policistu na místě spolujezdce zavoláním a klaksonem stáhnout okénko. Poté vyzval policistu za volantem, aby odložil telefon a připoutal se bezpečnostním pásem. Odvolával se přitom na výnos číslo 185, který měl podepsat ministr vnitra Rašid Nurgalijev.

Odvážný počin řidiče vyvolal mezi lidmi vášnivé diskuze. Někteří Američané zmiňovali, že pokud by si něco takového dovolil v USA, čekala by jej maximálně tak rána taserem.

Ruští diskutéři naopak poukázali na tón, kterým řidič s policisty mluvil a na skutečnost, že řídil vozidlo značky BMW v bílé kůži. Z toho by se prý dalo usuzovat, že policistům vynadal nějaký policejní šéf. Tomu by ostatně napovídalo i provinilé pokývnutí hlavou ze strany spolujezdce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám