Hlavní obsah

Prodavač postříkal zloděje sprejem na medvědy, jeho manželka ho pak zkopala

Novinky, Tereza Seidlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ottawa

Do krámku čínského obchodníka Janga Čena v kanadské Ottawě vrazili v úterý v noci dva ozbrojení lupiči. I když na muže mířili noži, muž se nezalekl a rozhodl se vzít spravedlnost do vlastních rukou. Proti zlodějům použil sprej na plašení medvědů. Jednoho z lupičů, kterému se nepodařilo utéct, pak ještě surově zkopala obchodníkova manželka.

BEZ KOMENTÁŘE: Rvačku se zloději zaznamenaly bezpečnostní kameryVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Jang Čen se okolo půl jedenácté večer právě chystal zavírat svůj obchod, když dovnitř vpadli dva muži v maskách, namířili proti němu nože a požadovali tržbu z pokladny. I když měl Čen velký strach, rozhodl se lupičům vzdorovat.

"Potřeboval jsem najít cokoliv, co by mě ochránilo, nemohl jsem použít tužku, že?“ řekl s úsměvem Čen serveru Toronto Sun. V tu chvíli mu došlo, že má v kumbálu vedle pultu už léta pepřový sprej proti medvědům, který dosud nikdy nepoužil. Rozhodl se tedy vyzkoušet si ho na lupičích.

Zatímco jednomu z mužů se po zásahu sprejem podařilo utéct, druhého majitel obchodu zachytil, když se snažil přelézt pult, a uštědřil mu ještě několik ran na zadek. V tu chvíli už na místo dorazila Čenova manželka Liung Pi, která právě byla v bytě přímo nad obchodem. I ta se záhy přidala k bití dopadeného lupiče, kterému dala několik kopanců do hlavy a zad. Spolu s příchozím zákazníkem pak pár držel zloděje až do příjezdu policie.

Prvního lupiče zadrželi policisté na místě, druhého o chvíli později. Oba čelí obvinění z loupeže, maskování a držení zbraně. "Nenávidím lupiče. Udělali jsme správnou věc. Zloději nejdřív přišli vykrást náš obchod a pak možná zabít mého manžela. Já jen bránila sebe a svou rodinu,“ okomentovala své počínání Liung Pi.

Reklama

Výběr článků

Načítám