Hlavní obsah

Švéd si šel před chalupu ulevit a vyskočil na něj medvěd

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ljusdal

Příroda se někdy umí předvést opravdu bizarním způsobem. Když si napůl nahý 61letý Švéd ulevoval v blízkosti svého letního domku v lesích, najednou ho překvapil medvěd. Jeho šokovaná žena tento sled podivných událostí natočila.

BEZ KOMENTÁŘE: Na polonahého muže vyskočil z lesa medvěd

 
Článek

Minulou neděli večer vyšel Ola Åkesson z letního domku v přírodní rezervaci u řeky Ängraån na severovýchodě Švédska, aby mohl nerušeně vykonat svou potřebu. Když močil, všiml si na jednom ze břehů toku mláděte losa.

„Zavolal jsem na ženu, aby losa natočila na iPad. Ona vtom ale hrůzou vykřikla, že je za mnou medvěd,“ popsal pro zpravodajský server The Local Åkesson.

„Otočil jsem se a hned vedle spatřil velkého medvěda, byl tak metr a půl ode mě. Mohl jsem se natáhnout a dotknout se ho. Neměl jsem ale ani chvilku na přemýšlení,“ dodal Švéd.

Ve chvíli, kdy se totiž medvěd na scéně objevil, Åkesson ztratil rovnováhu a spadl na zem. Jeho žena vše z verandy natáčela a přitom se jí z úst linula sprška sprostých slov.

„Jsi hloupý? Utíkej proboha,“ křičela ve svém rodném jazyce.

Šance jedna k miliónu

Medvěd, který podle Åkessona byl v tu chvíli zrovna na stopě malého losa, zmateně zaběhl k vodě, cestou skolil figurku labutě a podél břehu pak zmizel v lese. Åkesson mezitím vstal a pouze ve spodním prádle odklopýtal zpátky do domu.

Není jasné, zda medvěd opravdu lovil losa, nebo ho k chatě přilákalo něco jiného. Jednašedesátiletý Švéd to ale neřeší, je jen rád, že setkání s obávanou šelmou ve zdraví přežil.

Na otázku, jaké je proslavit se ve chvíli, kdy je člověk pouze ve slipech, s úsměvem odpověděl: „Á, to pro mě není žádný problém. Jsem jen rád, že je to všechno zaznamenané na kameru, jinak by mi to totiž nikdo neuvěřil.“

Manželé Åkessonovi pro média uvedli, že se jejich život po incidentu vrátil do normálních kolejí. Dokonce ani nemají v plánu v chatě vybudovat záchod, aby tak v budoucnosti předešli podobným setkáním s divokými zvířaty.

„Byla to šance jedna ku miliónu, pochybujeme, že se něco takového bude kdy opakovat,“ dodal na závěr Åkesson.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám