Hlavní obsah

Pejskař s vodítkem na krku si kuriózním způsobem přivodil smrt

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Port Elizabeth

Sedmačtyřicetiletému Robovi Emsliemu z Jihoafrické republiky se povedlo stát se adeptem na proslulou Darwinovu cenu. Jako památku na mrtvého psího miláčka nosil na krku jeho vodítko, což se mu v pondělí brzy ráno stalo osudným. Vodítko se mu totiž připletlo do osy předního kola jeho vozu.

Foto: Profimedia.cz

Muž se připravil o život, když s vodítkem na krku nastoupil do auta a chtěl odjet. Ilustrační foto

Článek

Emslie navštívil v neděli restauraci nedaleko přírodní rezervace Kragga Kamma v provincii Východní Kapsko. Na krk si nasadil třímetrový provaz se smyčkou na konci, který používal jako vodítko na psa, aby tak uctil památku svého mrtvého voříška jménem Sheevah.

„Vodítko za ním viselo jako ocas. Dal si asi deset sklenic vína a z restaurace odcházel po půlnoci jako poslední. Jeho tělo jsme našli následující ráno,“ uvedla pro regionální média Carol Atterburyová, majitelka restaurace v ulici Butterfield Road.

Když totiž opilý Emslie nastoupil do svého vozu, nevšiml si, že velká část vodítka zůstala venku. Jakmile pak začal couvat, nylonový provaz se připletl do osy jednoho z předních kol. Vodítko trhlo s Emslieho krkem takovou silou, že byl okamžitě mrtev.

Případ není podezřelý, ale bizarní ano

Přítel Andy Green pro deník Beeld uvedl, že Emslie musel nedávno nechat Sheevah utratit a nevzpamatoval se z toho. Ve vzpomínce pak prý čas od času nosil vodítko kolem krku.

Policejní kapitán Stanley Jarvis potvrdil, že incident není posuzován jako podezřelý. Rozhodně je ale bizarní, je tedy možné, že by Emslie mohl dostat takzvanou Darwinovu cenu. Ta se již 17 let uděluje lidem, „kteří se zasloužili o zlepšení genofondu tím, že se z něj sami hloupě vyřadili“.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž na invalidním vozíku úmyslně prorazil výtahové dveře a spadl do šachty. Pád nepřežil

Například v roce 2010 tuto cenu získal 40letý vozíčkář z Koreje, který ze zlosti, že mu odjel před nosem výtah, najížděl tak dlouho do bezpečnostních dveří, až zahučel do výtahové šachty. Připravil se tak o život, jako smutnou vzpomínku si ale vysloužil i titul "hlupák století".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám