Hlavní obsah

Nájemník se odstěhoval a nechal v bytě zvířecí překvapení

– New Bedford
Novinky, Markéta Klánská

Na pracovníky úřadu pro kontrolu zvířat čekalo v opuštěném bytě v americkém Massachusetts velké překvapení. Ve špíně tam našli 1,2metrového kajmana a křížence pitbula, které od sebe dělila jen dětská bezpečnostní branka. Bez potravy a vody je tam zanechal jejich majitel.

Američan se odstěhoval, v opuštěném bytě nechal kajmana a křížence pitbulaVideo: Novinky/whdh.com

 
Článek

Pracovníky počátkem týdne zavolal soused. Chtěl, aby zkontrolovali psa, protože se v bytě nad ním několik dní nikdo neukázal. To, že tam je vedle psa ještě i plaz z čeledi aligátorovitých, zjistil pracovník úřadu Emanuel Maciel až později.

„Řekli, že tam je ještě něco dalšího. Když jsem se ptal co, odpověděli, že uvidím, až se tam vypravím. Naléhal jsem, že chci vědět v předstihu, s čím se budu potýkat. Na to mi odpověděli, že tam je velký aligátor,“ uvedl pro televizi WHDH Maciel.

„Chovat aligátory jako domácí mazlíčky je zakázané. Přesto se s nimi jednou za čas setkáváme. Když jsem otevřel dveře, čekal jsem maximálně tak 30 až 60 centimetrů velkého plaza, on však měřil asi 1,2 metru. Byl to největší kajman, se kterým jsem se při výkonu práce setkal,“ vysvětlil v rozhovoru pro deník Boston Herald Maciel.

Nechal zvířata svému osudu a odjel na Floridu

Když se k pracovníkům úřadu začal kajman se syčením blížit z rohu místnosti, popadli ho za tlamu a po chvilce přetahování ho dostali do náručí. Poté se vydali pro tříletého křížence amerického stafordšírského teriéra a pitbula, kterého od kajmana dělila jen dětská bezpečnostní branka. Obě zvířata byla ponechána ve špíně a bez krmení a vody. Kajman měl navíc za hlavou krvavou ránu.

Sousedi uvedli, že předchozí nájemník Richard Fumo se přestěhoval na Floridu asi den nebo dva předtím, než byl úřad pro kontrolu zvířat kontaktován. Majitele zvířat se nepodařilo úřadům dohledat, podle Maciela mu ale hrozí obvinění z týrání zvířat a držení zakázaného plaza.

Případem se nyní zabývá policejní oddělení i massachusettský spolek pro ochranu zvířat MSPCA. Kajman se nyní zotavuje v útulku pro plazy v Tauntonu a tříletý pes byl umístěn do útulku ve městě Fall River.

Reklama

Výběr článků

Načítám