Hlavní obsah

Hysterická žena nabrala na kapotu chodce a vezla ho ulicemi

– Falkirk
Novinky, Markéta Klánská

Sedmatřicetiletá Britka si příště nejspíš pořádně rozmyslí, zda bude utíkat před ochrankou obchodu. Na cestě za „svobodou“ totiž nabrala na kapotu svého auta 22letého chodce a vezla ho ulicemi skotského Falkirku. Za tuto bezohlednou jízdu, kdy ohrozila život muže, byla ve středu shledána vinnou a půjde na pár let do vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidička nabrala chodce na kapotu a bez váhání s ním pokračovala v jízdě

 
Článek

Záznam bezpečnostních kamer ve městě, který byl zveřejněn po ukončení soudního řízení, mluví jasně. Suzanne Gilchristová bez váhání nabrala na svůj Ford Focus 22letého Stuarta Morrise. Podle šerifa Wyllieho Robertsona tak ohrozila jeho život.

Incident se podle zástupkyně obžaloby Emmy Whiteové stal, když 12. června 2011 matka 16leté dívky Gilchristová prchala před ochrankou nákupního centra. Pracovník ostrahy si s ní chtěl promluvit o údajné krádeži v drogerii, ona ale zpanikařila a utíkala. Snažil se ji zastavit, avšak marně.

Jak Gilchristová ujížděla pryč, do cesty jí vstoupil Morris, který zrovna přecházel ulici. Najela přímo na něj. Ten, aby předešel úrazu, musel vyskočit na kapotu. To ji ale nezastavilo, ujížděla rychle dál 300 metrů krátkými uličkami města a snažila se ho setřást.

„Jela opravdu rychle, kličkovala po silnici a snažila se ho shodit z kapoty. Když zahýbala do další ulice, kola se jí protáčela a ani se nesnažila před křižovatkou zastavit. V ulicích se přitom pohybovali i jiní chodci a řidiči,“ uvedla Whiteová, která u soudu přehrála záznam z městských kamer.

Za incident prý mohly hormony

Incident skončil až na semaforech, kdy Gilchristová neměla jinou možnost, než zastavit. Morris si pak stoupl na kapotu a snažil se prokopnout přední sklo, aby řidička nemohla dál pokračovat. Policii, která na místě Gilchristovou zatkla, Morris poté vypověděl, že to udělal, protože se bál a adrenalin v něm pracoval.

„V tu dobu si (Gilchristová) myslela, že je těhotná. Očividně trpěla určitým druhem hormonální nerovnováhy. Ocitla se v tak krajní situaci, že zpanikařila. Byla hysterická. Myslela si, že se ji Morris snažil zastavit. Omlouvá se mu tímto v plném rozsahu,“ řekla u soudu obhájkyně Gilchristové.

Hysterická žena z Edinburghu byla ve středu shledána vinnou z napadení Morrise. Soud jí připsal i to, že nedávala přednost na křižovatkách a snažila se Morrise setřást z kapoty, čímž ohrozila jeho život. Naopak ale byla zproštěna viny v záležitosti krádeže vody po holení. Soudce Robertson ji každopádně poslal za mříže na čtyři roky a tři měsíce.

„Kdyby trefila dítě, mohlo se dokonce zabít, protože by se neudrželo na kapotě. Byla šílená. Když s mou přítelkyní cloumají hormony, maximálně trochu křičí, ale nesnaží se nikoho zabít. Bylo to děsivé. Nakonec zastavila jen proto, že jsem jí rozbil přední sklo. Myslím, že si zaslouží vězení,“ uvedl podle deníku Daily Mail Morris.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám