Hlavní obsah

Stovky lidí večeřely u stolu visícího 50 metrů nad Prahou

– Praha
Novinky, Michaela Cmíralová

Dárek, který ocení jen ti nejotrlejší. Přesně to představuje večeře v oblacích, kterou na našem trhu nabízela česká zážitková agentura. Během víkendu zorganizovala na Alšově nábřeží v Praze pohoštění pro 440 lidí. Všichni během jídla viseli v padesáti metrech nad zemí a k židlím byli připoutáni bezpečnostními pásy.

Večeře v oblacíchVideo: Novinky

 
Článek

Luxusní večeře o třech chodech trvala šedesát minut a během víkendu ji organizátoři stihli zopakovat dvacetkrát. V sobotu i v neděli každou hodinu zdvihali za pomoci jeřábu stůl s dvaadvaceti hosty do padesátimetrové výšky.

Výhled od jídelního stolu byl překrásný. Strávníci se mohli kochat pohledem na Vltavu a pražské panorama a zároveň rozmazlovat své chuťové pohárky vybranými pokrmy. Dokonce si mohli vybrat ze dvou různých menu.

Jako předkrm byla servírována mozzarella di buffala s bresaolou, hlavním chodem byla telecí líčka dušená ve víně Barbera se smržovou omáčkou a mangoldem a jako sladkou tečku na závěr zvolil šéfkuchař panna cottu s vanilkou a pomerančovou omáčkou.

Celá plošina byla vytažena do výšky padesáti metrů, kde si hosté snědli předkrm, a asi po patnácti minutách už zase jeli dolů. "Na zemi jim kuchaři naservírovali teplé hlavní jídlo a na plošinu zároveň naložili předem připravené dezerty. Poté se celý stůl i se strávníky opět vytáhl do výšky," řekla Linda Vavříková, spolumajitelka zážitkové agentury, která večeři v oblacích nabízí.

Koncept zvedající se plošiny se stolem a židlemi vymysleli v roce 2007 v Belgii. V Česku si tento zážitek mohou lidé vyzkoušet od roku 2009.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám