Hlavní obsah

Z vrtulníku vypadlo na zem téměř 1000 párků

Novinky, Zuzana Křesťanová
Detroit

Neobvyklý náklad vypadl z vrtulníku vznášejícím se nad Detroitem. Z nebe na zem spadlo 955 párků! Nešlo ale o žádnou nehodu, nýbrž o reklamní akci k 95. výročí založení firmy, která prodává hot dogy.

BEZ KOMENTÁŘE: Z vrtulníku vypadlo skoro tisíc párkůVideo: bing.com

 
Článek

Akci uspořádala majitelka restaurace a místní rozhlasová stanice, vysílají na frekvenci 95,5 FM. Ta vybrala nejdříve 95 posluchačů, a z nich pak ještě posledních 25, kteří se zúčastnili sbírání párků do triček, která měli na sobě. Uzeniny přitom organizátoři shodili těsně předtím z několik desítek metrů vysoko se vznášející helikoptéry ve čtyřech velkých pytlích.

Vítězkou se nakonec stala Silvia Lopezová, která za 95 vteřin nacpala do svého trika neuvěřitelných 76 párků. „Moje strategie byla jednoduchá. Prostě jsem šla k místu, kde bylo párků nejvíc a začala jsem je rychle sbírat. Miluju párky v rohlíku, ale musím se přiznat, že teď mi teda odporně smrdí ruce,“ uvedla pro server detroitnews.com sedmatřicetiletá žena z Implay City.

Při tom se jednalo o ty samé párky, ze kterých firma vyrábí pro své zákazníky hot dogy už po tři generace. „Všechny jsou v přírodních střívkách, to je to, čím jsme proslulí,“ uvedla majitelka restaurace Grace Kerosová. „Nevíme, jestli jsme otevřeli přesně na den před 95 lety, ale bylo to někdy teď v květnu,“ dodala.

Vyhozené uzeniny nakonec ještě posloužily dobrému účelu. Byly věnovány záchranné stanici pro psy, kde je očistili a uvařili pro své zvířecí klienty.

Reklama

Výběr článků

Načítám