Hlavní obsah

Důchodkyně se vysmekla instruktorovi při tandemovém seskoku

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Acampo

Adrenalin může lidem učarovat nezávisle na jejich věku. Když se ale osmdesátiletá Laverne z Kalifornie rozhodla, že vyskočí v tandemu z letadla, rozhodně nečekala, jak hrozivý zážitek to bude. Instruktorovi totiž částečně vyklouzla z popruhů a v několikakilometrové výšce tak visela jen "na vlásku".

BEZ KOMENTÁŘE: Instruktorovi při tandemovém seskoku málem vypadla z popruhů 80letá důchodkyně

 
Článek

Laverne byla před seskokem plná odvahy. Nechala se slyšet, že to byl její vlastní nápad a že je to přesně ten správný způsob, jak oslavit osmdesáté narozeniny. S každým výškovým metrem ovšem mizela i její odhodlanost a těsně před seskokem bylo vidět, jak se zuby nehty drží letadla, aby nemusela dolů.

Jak je patrné z videa, které natočili pracovníci parašutistického centra v kalifornském Acampo, Laverne křičela „ne“, ale instruktor nedbal, odtrhl její ruce od letadla a nakonec ji přece jenom vystrčil, aby společně mohli plachtit vzduchem.

Okamžiky plné hrůzy

Jenže pak začali nekontrolovatelně rotovat a podle deníku Daily Telegraph padali rychlostí až 200 kilometrů v hodině, instruktor tedy otevřel stabilizační padák. Záhy bylo patrné, že se Laverne instruktorovi částečně vysmýkla z popruhů. Sklouzla jí bunda a ona tak s odhalenými zády visela ve vzduchu jen za nohy a ruce.

Kameraman se přiblížil, aby mohl v doslova hororové situaci pomoct. V tu chvíli instruktor Laverne lépe uchopil a otevřel padák.

Tandemová dvojice nakonec bezpečně přistála, oba ale byli ve velkém šoku. Pracovníci centra i ostatní účastníci skupinového seskoku je po tomto incidentu, při kterém chyběl jen krůček k tragédii, museli uklidňovat.

Vedení parašutistického centra potvrdilo, že video nahrané na internet 24. května opravdu pochází od nich, případ ale odmítli dále komentovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám