Hlavní obsah

Zloděj natočil kradenou kamerou důkaz proti sobě

Novinky, Markéta Klánská
La Crosse

Hloupost některých zlodějů nezná mezí. Dvacetiletý Američan jménem Houaka Yang ukradl z auta kameru a bez sebemenších obav, že by mohl být dopaden, s ní natočil svůj dům. Jako třešničku na dortu na konci videa uvedl své jméno a zabral i svůj obličej. Majitel kamery, kterou mu policie posléze vrátila, toho ovšem využil k pomstě. Ze zloděje udělal veřejně hlupáka.

Zloděj sám pořídil důkaz proti sobě. Natočil se na ukradenou kameru a uvedl i své jméno

 
Článek

Pětadvacetiletý Chris Rochester z La Crosse ve Wisconsinu před pár týdny přišel o kameru, kterou někdo ukradl z auta jeho nadřízeného, republikánského kandidáta do Senátu Billa Feehana. Netrvalo dlouho a policie podezřelého zatkla.

Bezpečnostní kamery ve Feehanově domě totiž odhalily dva podezřelé, jak se prohrabují v autě na příjezdové cestě. Když vyšetřovatelé ukázali video představitelům místní střední školy, jeden z podezřelých byl okamžitě identifikován. Tento 14letý mladík pak podle seržanta Randyho Ranka bez váhání udal svého společníka Yanga.

Pomsta byla opravdu sladká

Kamera se tak opět vrátila majiteli. Když ji Rochester použil, zjistil, že je na ní asi 20 dalších záznamů, které očividně natočil zloděj. Většina z nich byla nezajímavá, ale jedno video přece jenom Rochestera zaujalo.

„Rychle mi došlo, o co jde. Byl jsem z toho v šoku. Nemohl jsem tomu uvěřit,“ uvedl pro agenturu AP Rochester, který video pro pobavení zveřejnil na internetu pod názvem "Doznání hloupého kriminálníka: zloděj si je jistý, že nebude dopaden".

Když ho posléze ohledně videa začali kontaktovat reportéři, uvědomil si, že jde o ještě zábavnější záležitost, než zprvu čekal. A zveřejněním záběrů dokonce není znepokojena ani policie, i když vyšetřování stále pokračuje.

Zloději hrozí maximálně 27 měsíců

Dvacetiletý Yang byl obviněn ze dvou trestných činů, ze spoluúčasti na krádeži a z ukrývání zbraně. Maximálně by tak mohl strávit dva roky a tři měsíce ve vězení a jeho kauce by mohla dosáhnout výše 30 000 dolarů (606 000 korun). U soudu se měl objevit tuto středu, kvůli zaujatému soudci ale bylo řízení přesunuto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám