Hlavní obsah

Otec před pádem do řeky zachránil dítě, ale auto ne, dostal za to pokutu

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Winfield Park

Výlet otce se synem z amerického státu New Jersey minulý čtvrtek málem dopadl tragicky. Když Frank Roder s pětiletým Aidenem dorazili k řece, netrpělivý chlapec vyskočil z auta a rozběhl se rovnou k desetimetrovému srázu nad vodou. Otec pohotově zareagoval a svého syna zachránil, jeho auto ovšem skončilo v řece. Jako odměnu za tento hrdinský čin dostal od policie dvě pokuty.

Foto: Profimedia.cz

Policie uložila muži dvě pokuty za to, že nechal sjet do řeky auto, když zachraňoval syna. Ilustrační foto

Článek

„Vyskočil ven a já si myslel, že je vše v pořádku a můžu v klidu zaparkovat. On se ale rozběhl a přímo ke strmému okraji řeky,“ popsal okamžik plný rodičovského strachu 38letý Roder z města Winfield Park.

Otec neváhal, opustil auto, aniž by zaparkoval, a syna strhl jen pár centimetrů od srázu.

„Ehm, tati..,“ pronesl jen Aiden, který s očima na stopkách sledoval, jak otcův Jeep Commander z roku 2006 mizí za silničním náspem.

Roder se otočil právě ve chvíli, kdy auto zaparkovalo předkem v bahnité vodě řeky Rahway River, kde měli společně krmit kachny. Přesto jen obejmul svého chlapce a trpělivě čekal několik hodin na příjezd okresní policie.

Stačilo zatáhnout ruční brzdu

Jeep poté, co ho z řeky vytáhl jeřáb, k Roderově velké radosti nastartoval. Američan užuž děkoval přízni osudu, když mu v tu chvíli mladý policista vtiskl do ruky dvě pokuty. Jednu za to, že nepředložil doklad o pojištění, který byl kdesi v promáčené kabině auta, druhou pak za to, že nepoužil ruční brzdu.

"Nemohl jsem tomu uvěřit. Řekl mi, že kdybych obětoval pět vteřin na zatažení brzdy, nikdy by se nic takového nestalo. Zeptal jsem se tedy, kde bych byl, kdybych to udělal, ale můj syn mezitím spadl do řeky místo džípu. Odpověděl, že ve vězení za ohrožení dítěte," popsal situaci pro server Fox News Roder.

Nejde o peníze, ale o princip

Velitel okresní policie Daniel Vaniska uvedl, že jeho policisté mají určitou svobodu v tom, zda vypíšou pokutu nebo ne. Dodal ovšem, že pro posouzení jednání zmíněného policisty nemá dostatek informací.

„Pravděpodobně by se to dalo řešit jinak. Nemohu ale komentovat strážníkovo jednání. On sám bude mít možnost vypovědět svou verzi příběhu u soudu,“ uvedl Vaniska.

Možná právě od městského soudu se Roder dočká podpory ohledně pokut ve výši 50 a 60 dolarů (1000 a 1200 korun). Jednání je naplánováno na 30. května.

„Nejde o peníze, klidně bych to zaplatil. Jde mi o princip. Když se v takové rychlosti něco stane, nemůžete se sakra zajímat o auto,“ dodal na závěr otec dvou dětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám