Hlavní obsah

Chlapec se zřítil do řeky a zastavil se těsně nad obřím vodopádem

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Treková expedice se změnila v nepříjemnou zkušenost pro mladíka z washingtonského města Burien. Ten uklouzl při namáčení nohou do řeky Wallace. Třináctiletý William Hickman měl neskutečné štěstí a zastavil se po pádu z třímetrového vodopádu těsně nad dalším vodopádem, tentokrát vysokým 82 metrů. Chlapec neutrpěl žádná viditelná zranění, byl však v šoku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Třináctiletý chlapec zůstal viset nad vodopádemVideo: Reuters

 
Článek

Hickman byl o víkendu na túře se svým otcem. Dvojice se zastavila kvůli osvěžení u řeky. Chlapec však ztratil rovnováhu, uklouzl po kamenech a spadl do řeky. Následně se zřítil z třímetrového vodopádu a zastavil se o kus skály, který jej dělil od dalšího vodopádu, vysokého 82 metrů.

Když dorazili na místo záchranáři, našli tam mokrého a opatrně se krčícího chlapce za kusem skály, který mu zřejmě zachránil život.

Záchrana mladíka byla však velmi obtížná, protože jej nemohl osvobodit záchranný vrtulník. Jeho sestupu totiž bránil skalní převis nad místem, kde byl chlapec schovaný. Nakonec mu pomohl provizorní most umístěný přes řeku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám