Hlavní obsah

Ženě v kapse vzplály podivné kamínky z pláže a popálily jí nohu

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Clemente

Třiačtyřicetiletá žena z kalifornského města San Clemente se stala obětí velmi bizarní nehody. Při výletu na pláž její dvě děti nasbíraly kamínky, které si posléze strčila do kapsy. Na tom by nebylo vůbec nic zvláštního, jenže když dorazila domů, kamínky v její kapse najednou vzplály a přivodily jí popáleniny druhého až třetího stupně.

Američance chytily v kapse samy od sebe kamínky posbírané na plážiVideo: Novinky/nbclosangeles.com

 
Článek

Když se Lyn Hinerová s rodinou vrátila z populární oblasti Trestles na pláži San Onofre v Kalifornii, nestačila se divit. Z ničeho nic jí totiž začaly hořet kraťasy. Okamžitě padla k zemi a ve snaze plameny zažehnat se po ní válela.

Oheň se jí nakonec podařilo uhasit, utrpěla však popáleniny nohy a nyní leží v nemocnici v Santa Aně. Bez zranění nevyvázl ani její manžel, který se jí snažil pomoci. Přivodil si popáleniny druhého stupně na ruce.

Kameny na pláži jsou nyní předmětem testů

Vyšetřovatelé se podle regionální pobočky televize NBC v současné době snaží najít jasnou spojnici mezi ohněm a nerosty, z nichž některé byly zeleně kropenaté a jiné zase oranžové.

Kapitán Marc Stone z oddělení hasičů okresu Orange County minulý týden uvedl, že okresní zdravotnická organizace už začala se zkoumáním kamenů. Provedené testy zatím ukázaly, že minimálně dva z nich byly pokryty vysoce hořlavým fosforem.

Podle hypotézy vyšetřovatelů zřejmě kamínky tím, jak se v kapse třely o sebe, vyvolaly jiskru, která následně způsobila vzplanutí. Jak se ale fosfor dostal na kameny, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám