Hlavní obsah

V New Yorku prodávají parkovací místo za 20 miliónů korun

Novinky, Jakub Kynčl
New York

Je to cena, za kterou byste si mohli v klidu mimo Prahu pořídit 20 bytů. Dokonce byste si mohli pořídit tolik osobních vozidel, že byste s nimi zaplnili středně velké parkoviště. Přesto si je však realitní kancelář jistá, že se parkovací místo na newyorském Manhattanu za milión dolarů prodá.

Foto: Profimedia.cz

Parkování je v New Yorku drahé, parkovací místo ještě více...

Článek

Parkovací místo v soukromé garáži v centru Manhattanu stojí asi tolik, kolik by člověka v New Yorku stály každý den parkovací lístky po dobu 24 let. Místo je necelé čtyři metry široké, sedm metrů dlouhé a štědrých pět metrů vysoké. Bude tedy jen na kupci, zda si bude chtít na místo nainstalovat menší výtah a udělat si z něj dvoupatrové parkování pro dva vozy.

Nový majitel bude muset platit poplatek za údržbu místa, což bude však asi už to nejmenší.

Očekává se, že zájemce vzejde z obyvatel luxusní rezidenční budovy o šesti velmi prostorných bytech, která nyní vedle parkovacího místa roste. Jde o loftovou budovu, ve které bude mimo jiné i byt o ploše 750 metrů čtverečních s bezmála 300metrovou terasou. Prodávat se bude asi za 800 miliónů korun.

"Je to pro někoho, kdo chce úplné soukromí. Může vjet dovnitř a nikdo ho neuvidí vycházet z vozidla. Může jít o celebritu, ale třeba i obchodníka, který nemá rád kamery," uvedla zástupce realitní kanceláře Prudential Douglas Elliman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám