Hlavní obsah

Korunku Miss Roma získala sedmnáctiletá studentka z Bruntálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Korunku Česko-Slovenské Miss Roma dnes v Hodoníně získala sedmnáctiletá Nikola Dudušová z Bruntálu. Studentku středoškolského oboru ekonomika a podnikání úspěch překvapil, vítězství prý neočekávala. Prožívám krásný večer, řekla dívka, jež se o stupně vítězů podělila s první vicemiss Sabinou Lazokovou a druhou vicemiss Pavlínu Lendelovou.

Článek

Soutěž o nejkrásnější romskou dívku se letos konala podvanácté. "Cílem není to, aby naše dívky chodily někde po světových molech. Chceme spíše ukázat, že tu Romové jsou, že se s nimi musí počítat. Chceme také představit romskou kulturu," řekl za pořadatele předseda Sdružení Romů a národnostních menšin v Hodoníně Miroslav Malík.

Do finále soutěže se letos dostalo 12 dívek - sedm z Česka, pět ze Slovenska. Podmínkou účasti byl věk alespoň 17 let a výška nejméně 170 centimetrů. Slavnostnímu večeru předcházelo týdenní soustředění, na kterém dívky především "pilovaly" choreografii.

Soutěž se podobá televizním kláním královen krásy, ale jednotlivé disciplíny vycházejí také z romské kultury. Dívky tak například dnes tančily čardáš. Dále se představily v dlouhých i krátkých společenských šatech, v plavkách i svatebních šatech.

Loni v soutěži uspěla šestnáctiletá studentka Miroslava Pikolová z Prahy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám