Hlavní obsah

Prodavač zahnal ozbrojeného lupiče skládací židličkou

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fauldhouse

Člověk v ohrožení sáhne po nejrůznějších obranných prostředcích. Čtyřiapadesátiletý majitel obchodu ve Skotsku čelil přepadení se skládací židlí v rukou. Jakkoliv by se mohlo zdát, že židle není oproti noži žádnou zbraní, skutečnost byla jiná.

BEZ KOMENTÁŘE: Prodavač zahnal židlí na útěk ozbrojeného zloděje

 
Článek

Akbar Ali v neděli krátce před 18:00 jako obvykle obsluhoval zákazníky, vtom se ale k pokladně vrhl maskovaný muž s nožem v ruce. Mával jím a dožadoval se peněz.

"Podle mého musel ten lupič čekat venku. Obličej měl schovaný pod šátkem a kapucí. Žiju ve Fauldhousu celý svůj život a myslel jsem, že si jen někdo dělá srandu. Když jsem zjistil, co se opravdu děje, byl jsem v šoku. Nechtěl jsem ale, aby dotyčný odešel s penězi. Zvedl jsem tedy stoličku a začal se bránit. Měl dvaceticentimetrový kuchyňský nůž, já ho ale tou židlí nepřestával mlátit. Nakonec utekl," popsal přepadení Ali.

Obchod ještě nikdo nepřepadl

Neúspěšný lupič zatím nebyl dopaden, přesto se Ali rozhodl, že svůj obchod hned druhý den opět otevře.

"Musíte se umět přes některé věci přenést," dodal pro zpravodajský server Deadline News statečný obchodník.

"Je to děsivé. V obchodě pracuji 25 let a nikdy jsem se nebála, teď ale stále přemýšlím, co se může skrývat za rohem. Doufám, že policie toho muže zatkne dříve, než budou muset jiní zažít to, co my,“ uvedla Sheida Aliová, Akbarova manželka.

Reklama

Výběr článků

Načítám