Hlavní obsah

Tahač vlekl dlouhé metry čínského důchodce

Peking

Několik metrů vlekl tahač 11. května v čínském městě Le-čchning v provincii Če-ťiang staršího chodce, než řidiči došlo, co se stalo, a zastavil. Seniora srazil na přechodu, když se rozjel, protože se uvolnila zácpa. Důchodce naštěstí utrpěl jen drobnější zranění, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Náklaďák srazil chodce, chvíli ho tlačil před sebou a pak ho přejel Video: Reuters

 
Článek

Červený tahač zastavil na přechodu kvůli zácpě. Když jeho řidič před sebou uviděl prostor, pomalu se rozjížděl. V tu chvíli ale už by těsně před trambusovou kabinou starší muž, který se vůz stojící na zebře rozhodl obejít.

Až když muž začal křičet o pomoc, tak řidič zastavil. Incident popsal dopravní strážník Jen Chao-pching: „Slyšel jsem někoho volat o pomoc. Krátce poté jsem uviděl muže ležícího pod červeným náklaďákem.“ Když řidič tahače s návěsem pro přepravu těžkých nákladu zastavil, policista zjistil, že muže automobil vlekl, protože se jeho oblečení zachytilo na dílech podvozku.

Strážník okamžitě zavolal sanitku a spolu s dalšími chodci jen vytáhl zpod vozidla.

V nemocnici zjistili, že muže utrpěl jen drobnější poranění, především pohmožděniny a odřeniny na pažích, rukou, obličeji, ramenou a krku.

Důchodce, jehož jméno nebylo uvedeno, po ošetření vypověděl: „Šel jsem do samoobsluhy na druhé straně ulice. Když jsem byl na přechodu, stál na něm obrovský tahač. Muž přede mnou přešel přes přechod, když se tahač zastavil. Když jsem ale přecházel před předkem tahače, náhle se začal pohybovat a srazil mě. Pokračoval v jízdě, aniž by zpozoroval, že se něco stalo.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám