Hlavní obsah

Mladík se pokusil vyloupit přímo policejní stanici

Novinky, Markéta Klánská
Wilmer

Říká se, že pod svícnem je největší tma. Osmnáctiletý Texasan však trochu přestřelil, když toto rčení vzal doslova. V minulém týdnu se totiž rozhodl loupit přímo na policejní stanici. Asi tedy není překvapivé, že ho policie okamžitě zatkla. Nyní se brání tím, že šlo jen o žert.

Zloděj se pokusil vyloupit policejní služebnu, skončil ve vazběVideo: Novinky/cbslocal.com

 
Článek

Keithan Manuel podle policie minulou sobotu večer vešel na stanici ve městě Wilmer v texaském okresu Dallas s bílým ručníkem skrývajícím jeho ruce.

„Mladý muž vešel do vstupní haly a namířil si to k přepážce a na naší komunikační pracovnici se dožadoval všech peněz,“ uvedl pro televizi DFW velitel stanice Victor Kemp.

Když Manuel na dispečerku Patrice Hugheyovou namířil ruku přikrytou ručníkem a požádal ji o peníze, najednou změnil tón hlasu a začal tvrdit, že si jen přišel pro nějaké informace.

„Řekl, že by si rád prověřil nějakou obsílku, bylo ale vcelku jasné, že to byla jen póza. Uvedl jiné jméno a po několika okamžicích, kdy se možná snažil záležitost zahrát do autu, najednou řekl: ‚Vy víte, že mám zbraň‘. V tu chvíli se prý tvářil velmi vážně,“ dodal Kemp.

Netušil, že to někdo vezme vážně

Pracovnice za přepážkou tedy usoudila, že nejde o žert. Okamžitě zavolala policisty a zajistila i posilu z jiné stanice. Společně se jim podařilo Manuela zadržet. Nakonec se ukázalo, že žádnou zbraň ve skutečnosti neměl. Hugheyová se ale bránila, že jí tvrdil opak.

„Nic podobného jsem neřekl, přísahám Bohu. To je taky ten důvod, proč u mě žádnou zbraň nenašli. V podobném stylu si hraju pořád, nenapadlo mě, že by to mohla vzít vážně,“ hájil se Manuel. Zatím mu ale jeho argumenty příliš nepomohly.

V okresní věznici čelí několika obvinění včetně pokusu o loupež. Jeho kauce byla stanovena na 200 000 dolarů, což v přepočtu odpovídá čtyřem miliónům korun.

„Ten mladý muž rozhodně nepoužíval hlavu. Sem tam se o podobných hloupých kriminálnících dočtete, ale nikdy by vás nenapadlo, že se mohou objevit ve vašem městě,“ dodal na závěr Kemp.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám