Hlavní obsah

V USA pokutují chodce za psaní SMS

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New Jersey

Americké město New Jersey začalo pokutovat lidi, kteří při chůzi píší textové zprávy. Za uplynulý měsíc bylo takto pokutováno již 117 osob. Za "bezohlednou chůzi" musí chodci zaplatit 85 dolarů, tedy necelých 1700 korun.

Foto: Profimedia.cz

Psaní textových zpráv při chůzi se vám může v USA prodražit.

Článek

Policie informovala, že důvodem k zavedení pokut byl velký počet dopravních nehod, jež způsobili nepozorní chodci, kteří psali textové zprávy a nedávali pozor na to, co se okolo nich děje.

"Chodci nesledují cestu a své okolí. Museli jsme jednat," uvedl velitel policie Thomas Ripoli, který však dodal, že zatím policisté pokutují jen lidi, kteří ignorují dopravní značky či při psaní SMS přechází mimo dopravní přechody.

Policisté věří, že nová opatření povedou ke snížení nehod aut s chodci, a vylepují po okolí plakáty, které lidem připomínají, že textování za chůze je nyní nelegální. Zákonodárci nevylučují, že se nový zákon může rozšířit i do dalších částí USA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám