Hlavní obsah

Na plné pláži se objevily mořské krávy, lidé z nich byli naprosto u vytržení

Novinky, Markéta Klánská
Fort Lauderdale

Obvyklou nedělní idylku na jedné z floridských pláží ve Fort Lauderdale tuto neděli přerušilo minimálně pět kapustňáků. Navzdory své obvyklé plachosti tito mírumilovní vodní savci, kterým se přezdívá mořské krávy, nebrali v potaz lidi kolem sebe a poklidně mezi nimi plavali. Není tedy divu, že vzbudili velké pozdvižení.

BEZ KOMENTÁŘE: Mořské krávy překvapily lidi na pláži

 
Článek

Neobvyklou podívanou, kdy se býložravá stvoření otírala o lidi těsně u břehu, natočil na kameru svého telefonu mimo jiné i 38letý Craig Hossack. Pro deník Sun Sentinel uvedl, že sotva dorazil na pláž a nainstaloval slunečník a lehátka, zpozoroval ve vodě stíny, které na první pohled připomínaly chaluhy. Když ale vystrčily z vody čumáky, nemohl uvěřit tomu, co vidí.

„Úžasné. Něco podobného nevidíte každý den. Bylo to kouzelné. Opravdu mě překvapilo, že se ti kapustňáci tak přiblížili,“ svěřil Hossack.

Pobřežní hlídka chtěla bezpečí pro obě strany

Velcí vodní savci, kteří mají pověst něžných obrů, patří k ohroženým druhům, proto je lepší držet si od nich odstup a nedotýkat se jich. Pobřežní hlídka se proto snažila všechny milovníky pláže dostat z vody. Jak je ale vidět na záběrech, příliš se jim to však nedařilo.

„Pobřežní hlídka se snažila lidi držet zpátky, protože se snažili být součástí toho okamžiku, dotýkat se těch tvorů a být s nimi ve vodě,“ popsala Gina Hossacková, Craigova manželka.

Bylo to jako zázrak

Kapustňáci se většinu času pohybují v mělkých vodách, podobná setkání s těmito téměř 600kilogramovými stvořeními jsou však opravdu vzácná. Není tedy zcela jasné, co kapustňáci v tak těsné blízkosti rušné pláže prováděli.

Zatímco někomu se zdálo, že se snažili pářit, z článku deníku Sun sentinel naopak vyplynulo, že šlo spíše o matku s mláďaty. Na pláži ve Fort Lauderdale tito mírumilovní býložravci vydrželi asi půl hodiny.

„Vypadalo to, jakoby si kapustňáci tu pozornost obecenstva dokonce užívali. Byl to pro mě dar, komu se něco takového poštěstí? Hotový zázrak,“ s nadšením dodala Hossacková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám