Hlavní obsah

Švýcarský komorní orchestr pořádá koncerty pro nenarozené děti

– Curych

Curyšský komorní orchestr rozšířil repertoár svých koncertů o speciální pořady, které jsou určeny nenarozeným dětem. Hudebníci vycházejí z nejnovějších výzkumů prenatologů, podle nichž plod reaguje na zvuky a hudbu zvnějšku, přičemž zvláště pozitivně na něj působí tzv. klasická hudba. V Curychu tak těhotným ženám a jejich nenarozeným dětem hrají skladby Wolfganga Amadea Mozarta či anglického skladatele a pianisty Benjamina Brittena.

Foto: Profimedia.cz

Curyšský komorní orchestr pořádá "ultrazvukové koncerty" pro ještě nenarozené děti. Ilustrační foto

Článek

Klasická hudba totiž podle vědců působí pozitivně na zvířata i člověka všech věkových kategorií. Zatímco někde hrají vážnou hudbu kravám, aby více dojily a byly klidnější, v Curychu zvyšuje Komorní orchestr IQ nenarozeným dětem skladbami Mozarta či Beethovena.

Takovému hudebnímu pořadu místní říkají „ultrazvukový koncert“ a vítáni na něm jsou pouze těhotné ženy ve vyšším stupni gravidity, u jejichž plodu se aktivně rozvíjí mozek a hudba u nich může zvýšit inteligenci.

„Nepoužíváme žádnou speciální zvukovou techniku, ale hudba je vybírána pro svůj potenciál působit na nenarozené dítě,“ tvrdí mluvčí Curyšského komorního orchestru Linda Schürmannová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám