Hlavní obsah

Převoz boeingu protiteroristického komanda vyvolal v Budapešti pozdvižení

Právo, ivi
Budapešť

Maďarské protiteroristické komando bude nacvičovat zásahy proti únoscům a teroristům v trupu vyřazeného letadla Boeing 737-300 zkrachovalé letecké společnosti SkyEurope. Noční převoz letadla z mezinárodního letiště Ference Liszta vyvolal v ulicích Budapešti značný rozruch.

BEZ KOMENTÁŘE: Převoz Boeingu učeného k tréninku protiteroristického komanda vzbudil v Budapešti rozruch

 
Článek

Americký majitel letadla daroval před časem vyřazený stroj protiteroristické jednotce maďarské policie. Následný převoz letadla do výcvikového centra byl výhodnější, než vybavování formalit u vedení letiště při každém cvičení komanda.

Letadlu odmontovali křídla, ale náklad i tak dosahoval šířky osmi metrů a vážil 23 tun. Pro řidiče bylo obtížné řídit ulicemi Budapešti 40 metrů dlouhou soupravu.

Někteří z kolemjdoucích si mysleli, že akce je součástí filmu Smrtonosná past, jehož další pokračování v hlavní roli s neohroženým policistou Johnem McClanem (Bruce Willis) se v těchto dnech v Budapešti natáčí.

"Byl to zážitek. Letadlo v ulicích města nevidíte každý den," řekla televizi RTL Klub jedna z návštěvnic baru, který konvoj s letadlem míjel. Hosté baru obsadili všechna místa na terase, aby si neobvyklou podívanou mohli lépe vychutnat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám