Hlavní obsah

Pes vyžaduje, aby ho při jízdě v autě držel řidič za tlapku

Novinky, Zuzana Křesťanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Držet se za ruce dodává většinou lidem pocit jistoty. A zřejmě nejen jim. Desetiměsíční fenka sibiřského husky jménem Shiro totiž vyžaduje po svém páníčkovi, aby ji při jízdě v autě držel za tlapku, informoval server thesun.co.uk.

BEZ KOMENTÁŘE: Pes se chce při jízdě v autě držet za tlapku s řidičem

 
Článek

Místy až dojemné video umístil na internet majitel psa koncem dubna. Držení za tlapku prý Shiro začala vyžadovat v době, kdy jí bylo devět měsíců.

Video vyvolalo řadu reakcí. Někteří lidé majitele obvinili, že je zvíře vystresováno. „Ona to dělá, jen když jedu po téhle cestě. Protože ví, že jedeme k mým rodičům, kteří mají velkou zahradu, a že ji na několik hodin opustím, protože budu v práci,“ vysvětluje majitel psa.

Pokud jede se Shiro jinam, bývá údajně mnohem klidnější. Páníček zároveň odmítá, že by se huskymu dělalo v autě špatně: „Prostě jen nechce, abych ji na konci té cesty opustil. Je mi velmi oddaná.“

Uživatel ihavehornz rovněž popírá, že by porušoval předpisy. Jak sám píše, volant drží po celou dobu rukou, a nikoliv koleny, a Shiro je na vodítku, které je přivázané kolem sedačky. I když připouští, že by měla být připoutána lépe.

Tříminutový záznam už na internetu zhlédlo téměř 1,5 miliónu lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám