Hlavní obsah

Tsunami i Breivikovy vraždy jako tetování. Na člověka se ale nevejde

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov

Mistři tatéři z mnichovského tetovacího studia vytvořili unikátní umělecké dílo dokumentující všechny významné události loňského roku. Obrazová mozaika je však tak velká, že by se nejspíš nikomu na záda nevešla, proto umělci jako „plátno“ zvolili kůži telecí.

BEZ KOMENTÁŘE: Umělci vytvořili tetování zachycující významné loňské událostiVideo: vimeo.com

 
Článek

S heslem „dostaneme se vám pod kůži“ studio Chaos Crew představilo velké dílo, jehož prostřednictvím tatéři předvedli své umění v pravé podobě. Nejprve vytvořili na počítači návrh, který posléze přenesli na telecí kůži.

Titěrnou prací pod jejich potetovanýma rukama vznikl jedinečný obrazový dokument, na kterém jsou vedle sebe poskládány události i světové osobnosti.

Vedle tsunami a následné jaderné katastrofy japonské elektrárny Fukušima, je tak vidět například tragédie na norském ostrově Utöya, kterou způsobil atentátník Anders Breivik, okupace Wall Street v New Yorku nebo krach Řecka.

Politika, showbyznys, technologie i sport

Jako ze záhrobí pak z tetování vystupuje tvář nejznámějšího teroristy Usámy bin Ládina, který byl zabit 2. května, stejně jako postava v červenci zesnulé americké zpěvačky Amy Winehouseové a obličej zakladatele Applu Steva Jobse, který v říjnu podlehl rakovině.

Jako jedna z mála živých osobností se pak na kůži vystavenou mezi dvěma skleněnými deskami dostal úspěšný německý basketbalista Dirk Nowitzki, který hraje v zámoří, ale ve své rodné zemi získal titul Sportovce roku 2011.

Postup týmu z mnichovského studia natočil za podpory několika dalších lidí Mathias Nösel, který video posléze nahrál také na internet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám