Hlavní obsah

Muž s křídly proletěl kolem sochy Krista v Riu

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rio de Janeiro

Švýcarský dobrodruh Yves Rossy, který si díky létání na raketových křídlech vysloužil přezdívku "Jetman", tuto středu absolvoval další ze svých adrenalinových kousků. Na plný plyn přelétl brazilské Rio de Janeiro a poté bezpečně přistál na pláži.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž se proletěl s křídly kolem sochy Krista Spasitele v Rio de Janeiru

 
Článek

Jednapadesátiletý Rossy s křídly vybavenými čtyřmi tryskovými motory na zádech vyskočil z helikoptéry nad jezerem Rodrigo de Freitas a obkroužil Rio de Janeiro.

Nenechal si ujít ani přelet kolem sochy Krista Spasitele na vrcholku 710 metrů vysoké hory Corcovado, až nakonec po 11 minutách a 35 vteřinách přistál za potlesku přihlížejících na vyhlášené pláži Copacabana.

Projekt raketových křídel rozjel Rossy v roce 1993, první významný let však podle agentury Reuters absolvoval až o 15 let později, když křižoval Lamanšský průliv.

Zatím poslední velkou show Rossy, který dříve sloužil mimo jiné jako vojenský pilot švýcarského letectva, předvedl na konci listopadu roku 2011. Tehdy na svých křídlech přeletěl Alpy po boku dvou proudových letadel typu L-39C Albatros. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám