Hlavní obsah

Alkoholový převrat? Nový sprej vás okamžitě opije, za pár vteřin ale vystřízlivíte

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejnovější vychytávka ve světě alkoholu dost možná zapadne stejně tak rychle, jako se objevila. Pravděpodobně bude ale přinejmenším nějakou dobu hitem nejrůznějších večírků. Americký vědec totiž přišel se sprejem, který vás po vdechnutí okamžitě opije. Za několik vteřin však pocit pomine a vy budete opět střízliví a budete si moci klidně sednout za volant.

Foto: Profimedia.cz

Stav opilosti po vdechnutí spreje trvá jen několik vteřin.

Článek

Nová vychytávka je navržená tak, aby uživatele přístroje opila okamžitě. Výrobci ale tvrdí, že potenciální škody, které by mohl takto aplikovaný alkohol napáchat, jsou omezené, protože člověk extrémně rychle vystřízliví. Alkohol je obsažen ve spreji a tělo jej po vdechnutí velmi rychle vstřebá, stejně rychle však opilost vymizí.

Výhodou technologického výstřelku s názvem Wahh Quantum Sensations má být to, že jakmile účinek spreje vyprchá, může člověk s klidem sednout za volant a z večírku odjet. Do úst se vám totiž dostane jen mikroskopická kapička alkoholu, konkrétně 0,075 mililitru alkoholu. Běžný panák vodky obsahuje přibližně 250krát více alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Návrhář Philippe Starck testuje produkt při jeho slavnostním uvedení na trh.

Kdybyste se chtěli doopravdy "opít sprejem", asi byste pořádně zchudli. Na opravdové opití byste pravděpodobně potřebovali minimálně přes 1000 vdechů. V Evropě by se měl výrobek prodávat za 20 euro (asi 500 Kč), přičemž bude mít náplň na 21 "sprejových panáků". Opít se tímto způsobem by vás tedy stálo desetitisíce korun.

Francouzský návrhář Philippe Starck a francouzsko-americký vědec David Edwards, kteří za novinkou stojí, uvedli, že výhodou je pocítění samotné opilosti bez negativních vlivů alkoholu na lidské tělo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám