Hlavní obsah

Strašili ji nádorem v plicích, byla to však jen pecka vdechnutá před 28 lety

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tampa

Zjištění o rakovině rozhodně není žádná „pecka“, v případě 62leté ženy z Floridy ale ano. A to doslova. Zatímco ji lékaři chtěli léčit pro zhoubnou chorobu, ukázalo se, že tmavý flek v jejích plicích je ve skutečnosti jen pecka z ovoce, kterou vdechla v roce 1984.

Žena vdechla v roce 1984 pecku, po 28 letech ji vykašlala

 
Článek

Blanca Riveronová ze čtvrti Seminole Heights v Tampě posledních 28let trávila mnoho času u lékařů kvůli kašli a zhoršenému dýchání. Několikrát absolvovala léčbu astmatu i zápalu plic a v prosinci loňského roku se dokonce od lékařů dozvěděla zdrcující zprávu, že má pravděpodobně rakovinu.

„Musíme provést operaci a snažit se najít cestu dál,“ říkali prý lékaři 62leté pacientce původem z Kuby.

Jenže, když o pár týdnů později Riveronová opět dostala jeden ze svých záchvatů kašle, něco při tom vykašlala. Ukázalo se, že to zřejmě bylo to, co lékaři podle rentgenových snímků považovali za nádor v plicích.

S peckou zmizel i kašel

Malou pecku z ovoce zvaného mišpule Riveronová podle dcery Melody vdechla v roce 1984, ještě když společně žily na Kubě.

„Řekla jsem své dceři, že to není možné. Už to je 28 let, myslela jsem, že to ani nemůže být pravda,“ svěřila Riveronová, která se v roce 1994 přestěhovala do USA.

Souvislost pecky s jejím zdravotním stavem je ale neoddiskutovatelná. Jako mávnutím kouzelného proutku totiž její kašel v podstatě zmizel a výrazným způsobem se vylepšilo i dýchání.

„Mohu dýchat, mohu spát. Můj život se zcela změnil,“ řekla minulý týden televizi WTSP Riveronová s tím, že její rodina příhodu považuje za zázrak, druhou šanci nebo dokonce dar od Boha.

Plíce je poškozená

Semínko ovšem přece jenom napáchalo nějaké škody. Riveronová má část plíce, ve které byla pecka uložena, poškozenou. I tak se ale 62letá žena cítí jako znovuzrozená a pevně věří, že je hrozba rakoviny definitivně pryč. Přesto ji čeká ještě několik vyšetření, která by měla odhalit pravdu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám