Hlavní obsah

Šílenci "létali" na gigantické houpačce vysoké jako 30patrová budova

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čchang-ša

Sedm milovníků adrenalinu se minulý týden utkalo v neobvyklém klání. Ve městě Čchang-ša v čínské provincii Chu-nan soutěžili o to, kdo se nejvíc zhoupne na gigantické houpačce, nejvyšší svého druhu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Adrenalinoví nadšenci soutěžili na nejvyšší houpačce světaVideo: Reuters

 
Článek

Jeřáb, na kterém bylo připevněno padesátimetrové „houpací“ lano, byl vysoký 100 metrů, tedy zhruba jako budova s 30 poschodími. Všichni účastníci netradičního souboje se ale museli nejprve nechat vyzdvihnout na sousední jeřáb do výšky 50 metrů, odkud se pak na laně zhoupli.

Aby diváci mohli sledovat jejich létání vzduchem nad vodní hladinou, všichni měli na noze připevněnou bombičku s barevným kouřem. Houpání každého z nich pak navíc dokumentovaly dvě mikrokamery, jedna na ruce, druhá na helmě.

O první místo se nakonec podělili hned dva soutěžící, Kanaďan Matthaus Kamil v obleku Spidermana a Číňan Čchi-sin Čung se žlutým kouřem u nohy. Oba se podle agentury Reuters dostali do výšky 47,3 metru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám