Hlavní obsah

Američanka vyhrála hlavní výhru loterie dvakrát během jednoho tahu

Novinky, Jakub Kynčl
Berryville

Vyhrát v loterii první cenu v podobě jednoho miliónu dolarů (19 miliónů korun) je samo o sobě neskutečné štěstí. Pokud ale máte dvě sázenky a na obě z nich vyhrajete první cenu, máte štěstí v míře zcela nepopsatelné. Američanka Virginia Fikeová však dokázala, že něco takového není zcela nemožné. Za jeden tah si připsala dvě hlavní výhry a zbohatla o dva milióny dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Američanka vyhrála první cenu hned dvakrát. Ilustrační foto

Článek

Těžko říci, zda už se to někdy v historii jakékoliv loterie vůbec odehrálo. Zástupci americké loterijní společnosti předali výherkyni hned dva šeky na zhruba 38 miliónů korun a odměnili dokonce i trafiku, kde byly obě vítězné sázenky podány. Tam si přišli na bonus v podobě 20 tisíc dolarů, tedy asi 380 tisíc korun.

Žena na svou výhru přišla ve chvíli, kdy byla na návštěvě u své matky v nemocnici.

"Musím asi snít. Viděla jsem v televizi zprávičku o tom, že jsou dva miliónoví vítězové. Podívala jsem se na svou matku a řekla jí: 'Nebylo by vtipné, kdybychom to vyhrály my dvě?'," uvedla výherkyně.

Fikeová plánuje výhru použít na to, aby se mohla lépe postarat o rodiče a ke splacení nějakých těch účtů.

Ačkoliv to zní nevděčně, žena mohla dopadnout ještě daleko lépe. Mohla totiž vyhrát ještě Powerball jackpot, který v tuto chvíli činí 131 miliónů dolarů, tedy něco okolo 2,5 miliardy korun. Na to, aby jej někdo vyhrál, musí uhodnout všech pět číslic na bílých míčcích plus číslo na červeném míčku Powerball. Ženě se povedlo odhadnout správně bílé míčky, do červeného se však nestrefila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám