Hlavní obsah

Žena holýma rukama zápasila s orlem, chtěl ulovit jejího psa

Novinky, Markéta Klánská
Benalmádena

Naprosté většině lidí se nejspíš nikdy nestane, že by museli zápasit s orlem. Třiačtyřicetiletá Britka však do úzkého kontaktu s tímto velkým dravcem přišla, když v sobotu v kopcích u španělského města Benalmádena venčila psy. Orel chtěl totiž jednoho z jejích mazlíčků odnést.

Foto: Profimedia.cz

Orel skalní zaútočil na psa, statečná panička ho ubránila. Ilustrační foto.

Článek

"Z ničeho nic ten velký pták udělal nálet přes cestu. Do spárů popadl čumák a obojek mé Kory, myslela jsem, že je to její konec. Orel však na chvilku zaváhal, a tak jsem zasáhla," popsala pro deník Daily Telegraph Suzanne Doddová hrůzný okamžik, kdy málem přišla o jednoho ze svých teriérů plemene Jack Russell.

"Na jednání jsem měla jenom krátký okamžik. Chytila jsem dravce za ohromné křídlo, on se obrátil a klovl mě, psa ale pustil," dodala Britka, která se živí jako herečka a nyní žije právě ve španělské Benalmádeně.

Orel útočil dál a dál

Doddová však orla svým pohotovým jednáním nezastrašila. Začal ji pronásledovat, když utíkala se svými čtyřnohými miláčky do nejbližší skrýše.

"Naletěl na nás ještě asi dvacetkrát. Byla to neskutečná a především děsivá zkušenost," dodala Doddová s tím, že si po útoku musela nechat ošetřit krvavé šrámy. Její fenka Kora pak vyvázla jen s tržnou ránou na čumáku.

Nakonec se ukázalo, že šlo zřejmě o orla skalního. Vzhledem k tomu, že měl na sobě kožený řemínek a rolničky, pravděpodobně unikl ze zajetí.

"Zdálo se, že nemá strach z lidí. Je to krásný a fascinující pták, někdo ho ale musí zastavit, než odnese něčího mazlíčka," řekla na závěr Doddová, která případ ohlásila na policii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám