Hlavní obsah

S dívkou se z ničeho nic propadl chodník o šest metrů

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Si-an

Většina lidí považuje chodníky za relativně bezpečná místa. I tam ale číhají nejrůznější nebezpečí, jak se nedávno přesvědčila mladá dívka ze severu Číny. Z ničeho nic se s ní totiž chodník propadl a ona skončila v šestimetrové hloubce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: S dívkou se z ničeho nic propadl chodník o šest metrůVideo: Reuters

 
Článek

Šokující okamžik v ulici města Si-an v čínské provincii Ša-an-si zachytila bezpečnostní kamera. Na záběrech je vidět, jak nic netušící dívka v růžové bundě najednou zmizela pod povrchem země.

Taxikář, který zrovna projížděl kolem, okamžitě zastavil a vydal se dívce na pomoc. Vlezl za ní do šestimetrové díry, aby ji vytáhl ven.

„Volal jsem na dívku, ale neodpovídala. Přišla k sobě, až když jsem s ní zatřásl,“ uvedl v rozhovoru pro agenturu Reuters taxikář Wej Wang, jehož záchranná akce však nedopadla, jak měla.

Zachránili je hasiči se žebříkem

„Neustále se na nás sypala zemina a ta dívka nepřestávala plakat,“ pokračoval Wang s tím, že kvůli sesouvání půdy nemohl ani jeden z nich z díry, kolem které se shromáždil dav lidí, vylézt. Museli tedy čekat na hasiče, kteří přinesli na pomoc žebřík.

„Žebřík nezůstal chvíli v klidu a dívka křičela strachy. Řekl jsem jí tedy, ať leze první, že jí budu v patách. Nakonec se nám přece jenom podařilo vylézt až nahoru,“ dodal Wang.

Náhlý propad podle všeho způsobila podzemní voda, která podemlela půdu pod chodníkem, informovala čínská média.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám